Sökning: "opastöriserad ost"
Hittade 4 uppsatser innehållade orden opastöriserad ost.
1. Mikrobiotiskt flöde från mjölk till ost, baserat på pastöriserad och opastöriserad mjölk
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Denna studie är gjord i samarbete med Mattas gårdsmejeri som ligger beläget i Sund på Åland. Mjölk, ostmassa och lagrad vitmögelost, både pastöriserad och opastöriserad från samma mjölkbatch insamlades från mejeriet. Dessa mejeriprodukter undersöktes med avseende på dess mikrobiota. LÄS MER
2. Microbiota found in raw milk : their origin and importance for cheese production
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : The microflora in milk has various different functions that affect the quality of the cheese. The tradition of making cheese is very old and for most of that time cheese has been made without adding bacteria. LÄS MER
3. Listerios under graviditet
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Listeria monocytogenes är en bakterie som förekommer i livsmedel. Friska personer kan få i sig bakterien utan att det orsakar sjukdom, men stora mängder kan leda till en icke-invasiv form av listerios som ger gastrointestinala besvär. LÄS MER
4. Den livsmedelshygieniska kvaliteten hos franska opastöriserade dessertostar
L3-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : This study was performed to investigate the bacteriological quality of French cheeses made from raw milk. Fifty cheeses of this type were purchased from Swedish retail premises. LÄS MER