Sökning: "opastöriserad ost"

Hittade 4 uppsatser innehållade orden opastöriserad ost.

  1. 1. Mikrobiotiskt flöde från mjölk till ost, baserat på pastöriserad och opastöriserad mjölk

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Sara Samuelsson; [2018]
    Nyckelord :opastöriserad ost; gårdsmejeri; mikrobiota; MALDI ToF MS;

    Sammanfattning : Denna studie är gjord i samarbete med Mattas gårdsmejeri som ligger beläget i Sund på Åland. Mjölk, ostmassa och lagrad vitmögelost, både pastöriserad och opastöriserad från samma mjölkbatch insamlades från mejeriet. Dessa mejeriprodukter undersöktes med avseende på dess mikrobiota. LÄS MER

  2. 2. Microbiota found in raw milk : their origin and importance for cheese production

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Alice Dunge; [2016]
    Nyckelord :microorganisms; milk cultures; milk; cheese; cheese production; pasteurization; raw milk cheese; cheese quality; cheese ripening;

    Sammanfattning : The microflora in milk has various different functions that affect the quality of the cheese. The tradition of making cheese is very old and for most of that time cheese has been made without adding bacteria. LÄS MER

  3. 3. Listerios under graviditet

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Emma Bengtsdotter; [2013]
    Nyckelord :Listeria monocytogenes; listerios; graviditet; livsmedel; kostråd; zoonosis;

    Sammanfattning : Listeria monocytogenes är en bakterie som förekommer i livsmedel. Friska personer kan få i sig bakterien utan att det orsakar sjukdom, men stora mängder kan leda till en icke-invasiv form av listerios som ger gastrointestinala besvär. LÄS MER

  4. 4. Den livsmedelshygieniska kvaliteten hos franska opastöriserade dessertostar

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Karin Söderqvist; [2003]
    Nyckelord :ost; opastöriserad mjölk; Listeria monocytogenes; Escherichia coli; Staphylococcus aureus; Enterobacteriaceae; mikrobiologisk kvalitet;

    Sammanfattning : This study was performed to investigate the bacteriological quality of French cheeses made from raw milk. Fifty cheeses of this type were purchased from Swedish retail premises. LÄS MER