Sökning: "organic cropping systems"

Visar resultat 1 - 5 av 34 uppsatser innehållade orden organic cropping systems.

  1. 1. Effekt av olika odlingssystem på markstruktur och avkastning : pargårdsstudie i Skåne

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Soil and Environment

    Författare :Clara Kihlstrand; Linnéa Frisk; [2023]
    Nyckelord :Markhälsa; reducerad jordbearbetning; ; Conservation Agriculture; plöjning; mellangröda; höstvete; aggregatstabilitet; daggmaskar; pH; dragkraft; infiltration; vattenhalt;

    Sammanfattning : Metoderna att odla jordbruksmark är många. Dessa odlingssystem påverkar markstrukturen och markhälsan på olika vis. Markhälsa är ett begrepp som blir allt viktigare. Under 2023 kommer EU med nya markdirektiv som ska säkra långsiktig odling och hjälpa till att nå klimatmålen. LÄS MER

  2. 2. A sustainability assessment of an agroforestry system : the economic, environmental and social sustainability of an agroforestry system compared to a conventional, an organic and a perennial cropping system.

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Silke Nauta; [2023]
    Nyckelord :agriculture; agroecology; cropping systems; ; sustainable agriculture; sustainable agricultural systems; agroecosystems; DiverIMPACTS; Sweden;

    Sammanfattning : The agricultural sector is facing an increasing number of economic, social and environmental challenges and the development of new sustainable agricultural systems is desired. Agroforestry is an example of a production system that contributes to the transformation of current agricultural systems into more sustainable production systems. LÄS MER

  3. 3. Do I care: How does the provision of information about the environmental benefits of grain legume cultivation in Sweden influence consumers?

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Kalle Nils Valentin Köster; [2022]
    Nyckelord :Biospheric Values; Diversity; Grain Legumes; Willingness-to-pay;

    Sammanfattning : Grain legume cultivation is promoted to be beneficial for Swedish agriculture due to grain legumes´ ability to engage in biological nitrogen fixation, function as break-crops in cereal-based cropping systems and a general increase in biodiversity. Furthermore, grain legumes are an important pillar of more sustainable diets. LÄS MER

  4. 4. The assessment of ecosystem services provided by forest edge effects on fields in a fragmented Swedish agricultural landscape : a methodological framework

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production Ecology

    Författare :Juliette Nguyen; [2022]
    Nyckelord :carbon sequestration; cropping systems; DSSAT; ecosystem services; edge effect; food production; landscape diversification; landscape fragmentation; soil heterogeneity; soil organic carbon; spatial variability; total nitrogen; yield;

    Sammanfattning : Agricultural expansion, prompted by increasing global food demand, has fragmented, simplified, and homogenized the landscape in the last decades. The resilience and sustainability of croplands are at stake, resulting in a hight vulnerability to climate change, and having major impacts on environmental protection, biodiversity preservation and food security. LÄS MER

  5. 5. Bearbetningsmetoders påverkan på markorganismers aktivitet i jorden : i perenna odlingar samt i odlingssystem med mellangrödor

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Jenny Olofsson; [2021]
    Nyckelord :markorganismer; respiration; organiskt material; odlingsmetoder; biologiska processer; kemiska processer och fysikaliska processer; perenna odlingssystem; mellangrödor; klimatförändringar; microbial activity; respiration; organic matter; soil tillage methods; biological processes; chemical processes and physical processes; perennial crops; conservation agriculture; intermediate crops; climate change;

    Sammanfattning : Klimatförändringarna, som både påverkat och påverkar vår planet, kräver att mänskliga aktiviteter förändras till mer resurssnåla och systemeffektiva processer. I dessa processer bör markens bördighet vara det centrala, eftersom en bördig mark kan generera stabila skördar och bidra till en långsiktigt hållbar matförsörjning. LÄS MER