Sökning: "organic production"

Visar resultat 16 - 20 av 912 uppsatser innehållade orden organic production.

  1. 16. The carbon footprint of rye bread production in Sweden : a life cycle assessment (LCA) of the Fazer product Rågkusar

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Stella Hildersten; [2023]
    Nyckelord :Life Cycle Assessment LCA ; bread; rye bread; bread production; sustainable development; carbon footprint; global warming potential;

    Sammanfattning : The future will require sustainable food systems; systems that meets the present and the future with consideration of economic and social development, as well as environmental protection. In the current food system, two key drivers towards environmental pressure are agriculture and food consumption. LÄS MER

  2. 17. Sveriges bästa ekologiska kommun : en studie om Örebro kommuns implementering av den svenska livsmedelsstrategins inriktningsmål

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Agnes Karlsson; [2023]
    Nyckelord :livsmedelsstrategi; implementeringsprocess; gräsrotsbyråkrater; handlingsutrymme; Örebro kommun;

    Sammanfattning : I en värld där problemen kring klimat och miljö blir allt större, måste vi anpassa våra vanor för att lämna över jorden till nästa generation. År 2017 trädde en nationell livsmedelsstrategi i kraft, där hela livsmedelskedjan är inkluderad. LÄS MER

  3. 18. Kontinuerlig rötning med hydrokol för högre biogasutbyte

    Master-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)

    Författare :Annette Kariis; [2023]
    Nyckelord :Biogas; Continuous anaerobic digestion; Hydrochar; Hydrothermal Carbonisation; Life-cycle costing; Biogas; kontinuerlig anaerob rötning; Hydrokol; Hydrotermisk karbonisering; Livscykelkostnad;

    Sammanfattning : Befolkningsökningen och därmed efterfrågan på energikällor som tillhandahålls från fossila bränslen leder till allvarliga miljöproblem på grund av utsläpp av växthusgaser. En annan utmaning är att effektivt hantera organisk avfall som till exempel matavfall som genereras världen över. LÄS MER

  4. 19. The potential nitrous oxide emissions in a permanent grassland chronosequence

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Forest Mycology and Plant Pathology

    Författare :Sandra Lillsjö Kronblad; [2023]
    Nyckelord :nitrous oxide emission; permanent grasslands; denitrification; nitrous; reen house gas; agriculture;

    Sammanfattning : As a part of a larger project (Belowground biodiversity of grasslands – conservation needs and potential to promote sustainable agriculture), this study aims to investigate potential nitrous oxide (N2O) emissions and microbial gene abundances needed for the production (nirS and nirK) and reduction (nosZI and nosZII) of nitrous oxide in soil of permanent grasslands of various age. Thegrasslands have at different times been converted to permanent grasslands and are of interest because of the possibility to shed more light about the passage of time’s affects on the soil microbialcommunities and their activity. LÄS MER

  5. 20. Ekodistrikt : En litteraturstudie om en presenterad åtgärd från EU för ekologisk produktion

    Kandidat-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Maja Larsson; Axel Nordström; [2023]
    Nyckelord :Biodistrict; organic farming; sustainable development; Södermanland; local food production; Ekodistrikt; ekologiskt jordbruk; hållbar utveckling; Södermanland; lokal matproduktion;

    Sammanfattning : Dagens matproduktion har fått ökad uppmärksamhet kring hur den kan anpassas för att försörja en växande befolkning, utan att negativt påverka klimatet. Att ställa om till ekologiskt är en presenterad lösning och politiker på nationell och europeisk nivå har satt tydliga mål och åtgärder gällande ekologiskt jordbruk, dels om andelen ekologiskt jordbruk, dels om hur det ska uppnås. LÄS MER