Sökning: "ostproduktion"

Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser innehållade ordet ostproduktion.

  1. 1. Impact of storage at freezing temperatures on casein micelle size, coagulation properties and curd yield in bovine milk

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Ebba Bondesson; [2022]
    Nyckelord :Casein micelle size; milk coagulation time; gel strength; curd yield; freezing; freeze drying;

    Sammanfattning : Frozen storage is an efficient and convenient way to preserve and transport milk, but the effect from frozen storage needs to be further researched. The objective of this study was to investigate how storage at freezing temperatures (-80°C and -20°C) of frozen and freeze-dried bovine milk samples, respectively, affects pH, casein micelle size, ethanol stability, rheological properties and curd yield. LÄS MER

  2. 2. CAE och juverhälsa : en översiktsbild över hur CAE påverkar juverhälsa och mjölkproduktion hos mjölkgetter

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Matilda Kreutz; [2019]
    Nyckelord :CAE; mastit; celltal; mjölkproduktion; mjölksammansättning; get;

    Sammanfattning : Det huvudsakliga syftet med kommersiell gethållning i Sverige är mjölk som används för ostproduktion. För att ha en bra produktion är det viktigt med friska djur, god juverhälsa och bra mjölkkvalitet. LÄS MER

  3. 3. Validation of the role of a SNP in the VPS35 gene and its effect on non-co-agulating milk in Swedish Red Cattle

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Författare :Gro Hylén; [2018]
    Nyckelord :VPS35; genotype; SNP; SR; cow; NC-milk; MCP; genomic selection;

    Sammanfattning : From earlier studies, it is clear that nearly 20 % of the Swedish red (SR) dairy herd possess milk that doesn’t coagulate within 40 minutes after rennet addition. This is a problem when processing milk into cheese because lower cheese yield is the result of non-coagulating (NC) milk. An estimate of 17. LÄS MER

  4. 4. Detection of mutational sites in the CSN1S1 gene and analysis of αs1-casein composition of the milk in Swedish goats (Capra hircus)

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Författare :Agnes Björk; [2018]
    Nyckelord :Swedish goats; goat milk; caseins; αs1-casein; CSN1S1; deletion; exon 12;

    Sammanfattning : The total number of goats (Capra hircus) in Sweden is small compared to the Swedish population of cattle and the Norwegian population of goats. Cheese making from goat milk is one of the productions done in Sweden, even though Swedish goats have a low percentage of caseins in the milk (2.1 %) compared to Nubian goats. LÄS MER

  5. 5. Produktion och konsumtion av mjölk och ost samt hur kan klimatmålen till 2030 uppnås : en jämförelse mellan Sverige, USA och Indien

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Anna Fernlöf; [2018]
    Nyckelord :mjölkkonsumtion; mjölkproduktion; ostkonsumtion; ostproduktion; klimatmål;

    Sammanfattning : Syftet är att ta reda på hur konsumtion och produktion av mjölk och ost ser ut i Sverige, USA och Indien och hur de tre länderna arbetar med klimatmålen till 2030. I Sverige har mjölkproduktion, mjölkkonsumtion och ostproduktion minskat mellan 1995 och 2015, däremot har ostkonsumtionen ökat. LÄS MER