Avancerad sökning

Visar resultat 1 - 5 av 11 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Antimicrobial drug residues in milk : effect on mesophilic starter cultures

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Frida Willdén; [2022]
    Nyckelord :mesophilic starter cultures; lactic acid bacteria; aroma producing bacteria; acid producing bacteria; penicillin G; oxytetracycline; trimethoprim; sulfadiazine;

    Sammanfattning : Starter cultures have an essential role in cheese production contributing to desired acid production and formation of aroma- and flavour compounds during cheese maturation. Residues of antimicrobial drugs might reduce the activity of dairy starter cultures and subsequently cause impaired cheese quality. LÄS MER

  2. 2. Flow of non-starter lactic acid bacteria : from to silage to raw milk to cheese

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :John Johansson; [2022]
    Nyckelord :Non-starter lactic acid bacteria; herbage; silage; raw milk; cheese; Lactiplantibacillus plantarum; Lacticaseibacillus paracasei; Lacticaseibacillus casei;

    Sammanfattning : Modern cheese manufacturing uses a known starter culture of lactic acid bacteria (SLAB) for the fermentation of lactose to lactic acid. There is, however, often a second fermentation in cheese manufacturing by non-starter lactic acid bacteria (NSLAB). LÄS MER

  3. 3. Flödesoptimering vid Umeå mejeri : Optimering av produktionssekvens via genetisk sökalgoritm

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/Institutionen för matematik och matematisk statistik

    Författare :Clara Forssén; Jesper Yarp Swedin; [2021]
    Nyckelord :production sequence; genetic algorithm; simulation; bottleneck; produktionssekvens; genetisk algoritm; simulering; flaskhals;

    Sammanfattning : Norrmejerier’s supply of raw material fluctuates during different periods of the year. During the months where the company receives the most milk there is a need of an increase in cheese production in order to refine the milk in a more value creating way. LÄS MER

  4. 4. Svenska gårdsmejerier : en inblick i mejeriproduktion och användandet av starterkulturer

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Emma Olofsson Laasonen; Emmy Nyberg; [2020]
    Nyckelord :mejeriproduktion; osttillverkning; gårdsmejerier; starterkulturer; komjölk; getmjölk; fårmjölk;

    Sammanfattning : Mjölk och mejeriprodukter har alltid varit en viktig näringskälla världen över, och har en inverkan på både länders ekonomi såväl som hälsa. Produktionen av hantverksmässigt tillverkade ostar uppvisar en enorm variation och diversitet som har gett stora möjligheter för utveckling. LÄS MER

  5. 5. Resistens mot Caprin artrit encefalit och genetisk variation i αS1-kasein genen (CSN1S1) hos svenska getter

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Författare :Sofie Gunnarsson; [2020]
    Nyckelord :Kaprin artrit encefalit; maedi visna; virus; sjukdomsförekomst; CCR5; CSN1S1; kasein; αS1-kasein; osttillverkning; kopplingsojämvikt; genetisk variation; allelfrekvens;

    Sammanfattning : Caprin artrit encefalit (CAE) och låga koncentrationer av αS1-kasein (αS1-kn) i mjölken är två problemområden inom den svenska getproduktionen. Caprin artrit encefalit är en virussjukdom som liknar humant immunbristvirus (HIV) hos människa och maedi visna hos får. LÄS MER