Sökning: "pasta"

Visar resultat 1 - 5 av 75 uppsatser innehållade ordet pasta.

  1. 1. #GIRLDINNER. En kvalitativ studie om tjejers kultur på sociala medier genom exemplet #girldinner

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kulturvetenskaper

    Författare :Alva Nilsson; [2024-03-01]
    Nyckelord :girldinner; TikTok; tjejerskultur; tjejkultur; tjejforskning; postfeminism; girlhood; femininitet; tjejlighet; socialmedia;

    Sammanfattning : Under 2023 fanns det många tjejtrender och under sommaren 2023 blev #girldinner ett fenomen. #Girldinner är en TikTok trend som huvudsakligen syftar till att tjejer visar sina måltider de kallar för #girldinner. LÄS MER

  2. 2. "Sätt dig ordentligt och ät din pasta!" : En kvalitativ observationsstudie om pedagogers makthandlingar ochnormskapande under måltiden i förskolan

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Örebro universitet/Institutionen för humaniora, utbildnings- och samhällsvetenskap

    Författare :Frida Larsson; Linette Nordqvist; [2023]
    Nyckelord :Normer; normkritisk pedagogik; asymmetri; symmetri; barn; mat; makt.;

    Sammanfattning : Syftet med detta självständiga arbete är att undersöka förskolans måltidssituation ur ettnormkritiskt perspektiv. Studien har genomförts med hjälp av observationer för att få syn påpedagogers faktiska agerande. LÄS MER

  3. 3. Investigating food waste composition in school catering with focus on carbon footprint

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Runa Halvarsson; [2023]
    Nyckelord :waste composition analysis; plate waste; climate impact; elementary schools; canteens;

    Sammanfattning : Food waste has a great impact on the environment and generates approximately 3.3 giga tonnes of CO2-eq annually. The SDG 12.3 set by the UN, to halve the global per capita food waste by 2030, is one of the measures that strives to combat this problem. LÄS MER

  4. 4. Evaluation of the Effect of Quinoa-containing bread varieties on acute blood glucose and insulin responses

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Cecilia Nilsson; [2023]
    Nyckelord :applied nutrition and food chemistry; quinoa; bread; postprandial blood glucose; insulin; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Three quinoa-containing breads made from three different varieties of quinoa were presented as test products to be compared with a control of regular white wheat bread. The study was a randomised controlled single-blind, crossover in which blood glucose, insulin and subjective appetite sensations “Hunger”, “Satiety” and “Desire to eat” were measured in regular intervals during a three hours period after food consumption. LÄS MER

  5. 5. Förbättrad svensk durumveteodling : såtidpunkt, kvävegödsling och ekonomi

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Soil and Environment

    Författare :Olof Westergren; [2023]
    Nyckelord :Durumvete; Triticum Durum; brödvete; Triticum Aestivum; såtid; protein; Rosadur; Durofinus; diskett; Julius;

    Sammanfattning : Durumvete är en art av vete som i Europa framförallt odlas runt medelhavet. Senaste årtiondena har durumvetet även börjat odlas i Sverige. Idag är det fortfarande en nischgröda och odlingen är i huvudsak fokuserad till Gotland varifrån Lantmännen köper spannmålet för att göra pasta. LÄS MER