Sökning: "phaeophyta"

Hittade 2 uppsatser innehållade ordet phaeophyta.

  1. 1. Alger som mat : - Litteraturstudie och sammanställning av makroalgers näringsinnehåll.

    M1-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Katja Andersson; Alva Helin; [2018]
    Nyckelord :Protein content; Carbohydrate content; Fat content; Macroalgae; Nutritional content; Proteininnehåll; Kolhydratinnehåll; Fettinnehåll; Makroalger; Näringsinnehåll;

    Sammanfattning : Syftet med rapporten är att sammanställa samt jämföra olika ätbara makroalgarter från det Rhodophyta, Phaeophyta och Chlorophyta divisionerna utifrån dess näringsinnehåll. Detta för att analysera algernas utvecklade potential som livsmedel och som substitut till animaliska proteinkällor. LÄS MER

  2. 2. Seaweed products on the Swedish market as a source of omega-3 fatty acids

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Helena Martinsson; [2016]
    Nyckelord :macroalgae; rhodophyta; phaeophyta; ω-3 fatty acids; polyunsaturated fatty acds;

    Sammanfattning : To know if seaweed products on the Swedish markets could contribute to a better ω3 polyunsaturated fatty acid (PUFA) nutritional status a selection of eight dried red and brown macroalgae were chosen for this study. The fat content was deter-mined in all the algae and the fatty acid composition was examined by gas chromatography. LÄS MER