Sökning: "pigs"

Visar resultat 1 - 5 av 314 uppsatser innehållade ordet pigs.

  1. 1. Etiska aspekter på grishållning

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Alexandra Granlund; [2019]
    Nyckelord :utilitarismen; djurrättighetsetiken; rättfärdiga; grishållning; etik; gris; kött;

    Sammanfattning : Grisen har sedan långt tillbaka i tiden varit en viktig källa till kött för människan och än idag är griskött populär mat i stora delar av världen. Till skillnad från exempelvis får och kor, som hålls för såväl kött som ull respektive mjölk, hålls grisar med det primära syftet att förse människan med produkter från dess döda kropp. LÄS MER

  2. 2. Grisars reaktion på luftfyllt skum

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Åsa Thurehult; [2019]
    Nyckelord :Bedövning av grisar; grisars beteende; bedömning av rädsla;

    Sammanfattning : There are a majority of approved stunning methods for pig slaughter in Sweden. These include captive bolt stunner, rifles (including shotguns), electricity and carbon dioxide. Carbon dioxide and electricity are among the most common methods. LÄS MER

  3. 3. Embryots signalering under tidig dräktighet : en jämförelse mellan idisslare, gris och häst

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and Biochemistry

    Författare :Sophia Mourath; [2019]
    Nyckelord :dräktighetssignal; blastocyst; konceptus; progesterone; östrogen; corpus luteum; idisslare; gris; häst;

    Sammanfattning : Tidig embryonal död under dräktighet är vanligt förekommande hos våra domesticerade djur vilket får konsekvenser för reproduktionsresultatet. För att en dräktighet skall etableras och kunna fortskrida krävs det kommunikation mellan det tidiga embryot eller konceptus (den nya individen med dess fosterhinnor) och det maternella systemet. LÄS MER

  4. 4. Stress and meat quality in two lines of the Yorkshire pig breed: Swedish and Dutch

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Andreas Andersson; [2019]
    Nyckelord :Swedish Yorkshire; Dutch Yorkshire; stress; meat quality; behaviour test; novel Arena test; startle test; lactate; temperature and pH;

    Sammanfattning : Pigs are exposed to several different environmental stressors in the modern production from weaning, mixing, crowding etc. Preslaughter stressors may result in meat quality problems, such as the formation of pale, soft and exudative meat as well as the formation of dark, firm and dry meat, which makes the meat to be unattractive. LÄS MER

  5. 5. Effects of stockperson attitudes and handling on finishing pig behaviour and mental state

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Martina Lundin; [2019]
    Nyckelord :animal handling; stockperson attitude; fear response; mental state; human-animal interaction; finishing pigs; qualitative behaviour assessment and fear assessment;

    Sammanfattning : This study is part of an ongoing project, PigTraWel (2019) which aims to investigate interactions between animal transporters and slaughter pigs during loading and unloading by mapping different driving methods, their effects on pigs and transporters and the efficiency of the work. Pigs are exposed to a number of environmental stressors prior to slaughter that can affect pig behaviour and welfare, the working situation of stockpeople involved and cause meat quality problems. LÄS MER