Sökning: "plant-based"

Visar resultat 21 - 25 av 227 uppsatser innehållade ordet plant-based.

  1. 21. Are Roles The ‘Salt and Pepper’ of Ecosystems?

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Premton Krasniqi; Sofia Lopes; [2023]
    Nyckelord :Ecosystems; Roles; Incumbents; Plant-based; Leadership; Business and Economics;

    Sammanfattning : Purpose: The thesis aims to address the different roles incumbent firms can take in the emerging plant-based ecosystem and to contribute with new understandings related to these ecosystems. Theoretical framework: The theoretical foundation for the thesis is rooted in theories on systems thinking, ecosystems and with a discussion around the roles that are inherent in ecosystems. LÄS MER

  2. 22. Swedish “tofu” from faba beans : a textural and structural analysis

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Saga Preis; [2023]
    Nyckelord :Tofu; faba bean; Vicia faba; texture; microstructure;

    Sammanfattning : Tofu, a traditional soybean product, is a popular plant-based alternative which could potentially be produced from Swedish-grown faba beans (Vicia faba L.). The aim of this project was to asses the viability of producing a tofu-like faba bean product using food grade gypsum (calcium sulphate) as coagulant. LÄS MER

  3. 23. Legumes as protein-based alternatives to meat: A case study of Färsodlarna and Stacky’s

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för geovetenskaper

    Författare :Hilda Nilsson; [2023]
    Nyckelord :Legumes; Multi-Level Perspective; Plant-Based Products; Sustainable Development; Sustainable Food System; Sustainability Transition;

    Sammanfattning : The urgent action needed to achieve the goals within the Paris Agreement and restrict the increase of global warming to 1,5 degrees calls for adaptation across the whole of society. One way to reduce anthropogenic greenhouse gas emissions is to enable a transition towards a sustainable food system, from meat products to more plant-based products including the consumption of more legumes. LÄS MER

  4. 24. Planteringspunktens påverkan på plantöverlevnad

    Kandidat-uppsats, SLU/School for Forest Management

    Författare :Albin Lindberg; Oskar Lindström; [2023]
    Nyckelord :planteringspunkt; plantöverlevnad; vitalitet;

    Sammanfattning : Skogsvårdslagen har sedan 1903 satt krav på återväxt på avverkade skogsmarker. Skyddet för dessa plantor har historiskt gått från kemisk plantbehandling till mekaniskt skydd och olika former av markbehandling. LÄS MER

  5. 25. Exploring the Potential Plant Proteins as Structuring Agents: Designing Plant Based Alternatives to Dairy Products

    Master-uppsats, KTH/Industriell bioteknologi

    Författare :Sophie Elväng; [2023]
    Nyckelord :Pulses protein; protein concentrate; gels; solubility; emulsions; Baljväxter; proteinkoncentrat; gel; löslighet; emulsion;

    Sammanfattning : Dagens livsmedelsindustri genomgår just nu ett skifte mot mer hållbara lösningar. Ett område som kräver större fokus är utveckling av växtbaserade substitut för kött- och mjölkprodukter. Den största utmaningen här är att utveckla produkter med näringsinnehåll, textur och smak som efterliknar de animaliska produkterna. LÄS MER