Sökning: "polyphenols"
Visar resultat 16 - 20 av 26 uppsatser innehållade ordet polyphenols.
16. Två-fas extraktion av polyfenoler från blåbär
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Department of Forest Biomaterials and Technology (from 131204)Sammanfattning : I de svenska skogarna produceras det varje år ca 250 000 ton blåbär och av det tillvaratas endast ca 7 %. Blåbär innehåller höga halter av antocyanin vilket är väldigt attraktivt på hälsokostmarknaden. LÄS MER
17. Kan blåbär ha en reducerande effekt på blodtryck och blodglukos hos personer med övervikt eller fetma?
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Titel: Kan blåbär ha en reducerande effekt på blodtryck och blodglukos hos personer med övervikt eller fetma? Författare: Christina Johnsson & Jenny Svensson Handledare: Anna Winkvist Examinator: Helen Lindqvist Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2016-04-06 Bakgrund: Övervikt och fetma är ett allt mer ökande problem i vårt samhälle. Med detta ökar också risken för att drabbas av bland annat hjärt- och kärlsjukdomar. LÄS MER
18. Analysis of Antimicrobial Activity and Chemical Composition of Seaweed Extract from F. vesiculosus
Master-uppsats, Lunds universitet/Bioteknik; Lunds universitet/Kemiska institutionenSammanfattning : Marine macro algae possess many beneficial bioactive properties which can be of interest in various applications. Components of interest in seaweed are for instance sulfated polysaccharides, defined as fucoidan, with antimicrobial activities and polyphenols with antioxidative properties. LÄS MER
19. Microbial composition of four kinds of tea with different degree of oxidation
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : In this study, four representative kinds of tea have been studied: Tie guan yin, Light oolong tea, Dark oolong and Pu-erh (oxidation degree from low to high). The microbial contents of four kinds of tea were analyzed under normal condition (without brewing) and after brewing. LÄS MER
20. Växter som en källa till järn i maten
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : På senare tid har konsumenter visat ett ökat intresse för näringsmässig kvalitet som innehåll av vitaminer, mineraler och bioaktiva ämnen hos frukt och grönsaker. Samtidigt är järnbrist den vanligaste och mest utbredda typen av näringsbrist globalt, även i industrialiserade länder. LÄS MER