Sökning: "polyphenols"

Visar resultat 16 - 20 av 26 uppsatser innehållade ordet polyphenols.

  1. 16. Två-fas extraktion av polyfenoler från blåbär

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Department of Forest Biomaterials and Technology (from 131204)

    Författare :Simon Vikström; [2017]
    Nyckelord :blåbär; polyfenol; antocyanin; två-fas extration; RBR; natriumfosfat; ammoniumsulfat;

    Sammanfattning : I de svenska skogarna produceras det varje år ca 250 000 ton blåbär och av det tillvaratas endast ca 7 %. Blåbär innehåller höga halter av antocyanin vilket är väldigt attraktivt på hälsokostmarknaden. LÄS MER

  2. 17. Kan blåbär ha en reducerande effekt på blodtryck och blodglukos hos personer med övervikt eller fetma?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Christina Johnsson; Jenny Svensson; [2016-06-15]
    Nyckelord :Blåbär; bilberry; vaccinium myrtillus; övervikt; fetma; blodtryck; blodglukos; insulinkänslighet; polyfenoler; blueberry; overweight; obesity; blood pressure; blood glucose; insulin sensitivity; polyphenols;

    Sammanfattning : Titel: Kan blåbär ha en reducerande effekt på blodtryck och blodglukos hos personer med övervikt eller fetma? Författare: Christina Johnsson & Jenny Svensson Handledare: Anna Winkvist Examinator: Helen Lindqvist Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2016-04-06 Bakgrund: Övervikt och fetma är ett allt mer ökande problem i vårt samhälle. Med detta ökar också risken för att drabbas av bland annat hjärt- och kärlsjukdomar. LÄS MER

  3. 18. Analysis of Antimicrobial Activity and Chemical Composition of Seaweed Extract from F. vesiculosus

    Master-uppsats, Lunds universitet/Bioteknik; Lunds universitet/Kemiska institutionen

    Författare :Madeleine Jönsson; [2016]
    Nyckelord :composition; antimicrobial activity; Fucus vesiculosus; Fucoidan; structure; function; biotechnology; bioteknik; Biology and Life Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Marine macro algae possess many beneficial bioactive properties which can be of interest in various applications. Components of interest in seaweed are for instance sulfated polysaccharides, defined as fucoidan, with antimicrobial activities and polyphenols with antioxidative properties. LÄS MER

  4. 19. Microbial composition of four kinds of tea with different degree of oxidation

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Song Tan; [2016]
    Nyckelord :probiotics; brewing; fermentation; microbial composition; Tea; oxidation degree; Bacillus coagulans; food technology; livsmedelsteknologi; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : In this study, four representative kinds of tea have been studied: Tie guan yin, Light oolong tea, Dark oolong and Pu-erh (oxidation degree from low to high). The microbial contents of four kinds of tea were analyzed under normal condition (without brewing) and after brewing. LÄS MER

  5. 20. Växter som en källa till järn i maten

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Karoline Söderberg Breivik; [2013]
    Nyckelord :järn; växter; livsmedel; iron; plants; plant foods;

    Sammanfattning : På senare tid har konsumenter visat ett ökat intresse för näringsmässig kvalitet som innehåll av vitaminer, mineraler och bioaktiva ämnen hos frukt och grönsaker. Samtidigt är järnbrist den vanligaste och mest utbredda typen av näringsbrist globalt, även i industrialiserade länder. LÄS MER