Sökning: "polyphenols"
Visar resultat 6 - 10 av 26 uppsatser innehållade ordet polyphenols.
6. Gut microbiota and its importance in the development of obesity and insulin resistance
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Obesity and insulin resistance are significant predisposing causes of co-existing diseases such as type 2 diabetes, non-alcoholic fatty liver disease, cardiovascular and neurodegenerative disorders, and several types of cancer. Global obesity prevalence continues to accelerate and now affects a high number of people. LÄS MER
7. Kan ett dagligt intag av blåbär rekommenderas för att minska blodtrycket hos individer med kardiovaskulära riskfaktorer? - En systematisk översiktsartikel
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Sammanfattning Titel: Kan ett intag av blåbär rekommenderas för att minska blodtrycket hos individer med kardiovaskulära riskfaktorer? Författare: Araceli Pereyra och Elin Jakobsson Handledare: Klara Sjögren Examinator: Anna Winkvist Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2020-04-01 ___________________________________________________________________________ Bakgrund: Högt blodtryck är en riskfaktor för hjärt- och kärlsjukdomar. Forskning visar att polyfenoler, som det finns rikt av i blåbär, har en positiv effekt på blodtryck och skulle därför potentiellt kunna minska risken för att utveckla hjärt- och kärlsjukdomar. LÄS MER
8. Fermentation and germination of pearl millet and cowpea : a review of nutritional quality, antinutritionalcompounds and functional properties
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Undernutrition is responsible for 45% of deaths of children under the age of 5 in low- and middle-income countries, where pearl millet (Pennisetum glaucum) is one of the staple cereals. Despite of pearl millets favorable chemical composition, challenges still lie in the utilization of them due to the presence of antinutritional compounds (ANCs). LÄS MER
9. Cascade Valorization of Apple Pomace into Polyphenols and Pectins by Green Extraction Processes
Master-uppsats, KTH/GlykovetenskapSammanfattning : I det här projektet extraherades värdefulla komponenter från äpple-pomace som är en restprodukt från cidertillverkning. Restprodukten var tillhandahållen av en svensk cidertillverkare. Extraktionen fokuserades mot pektin och fenolföreningar som uppvisar antioxiderande aktivitet. LÄS MER
10. Effects of the Mediterranean Diet on Brain Function : Underlying mechanisms
Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för biovetenskapSammanfattning : The Mediterranean diet (Medi) has been highlighted as the golden diet rich in protective properties associated with cognitive- and emotional health. The foundation of the Medi comprises vegetables, fruits, nuts and seeds, legumes, and extra virgin olive oil. LÄS MER