Sökning: "potato"

Visar resultat 1 - 5 av 113 uppsatser innehållade ordet potato.

  1. 1. Acrylamide in Ready-to-Eat Potato Products

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Lovisa Norén; [2019]
    Nyckelord :food engineering; livsmedelsteknik; Technology and Engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : The formation of the suspected carcinogenic compound acrylamide has become a noticed problem in the heat processing of several types of carbohydrate rich food items. The European Union is currently working to mitigate these levels, where one strategy is to implement a new regulation with benchmark levels for acrylamide in different products. LÄS MER

  2. 2. Development of a Vegan, Protein-Rich, Probiotic Beverage

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Olivia Niclasson; [2019]
    Nyckelord :food engineering; livsmedelsteknik; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : This project aimed to develop a vegan high-protein probiotic drink with two different tastes. The protein used should have similar quality as whey, amino acid score (AAS) 1.0. One aim was also to detect necessary processing steps. LÄS MER

  3. 3. Potatisfibers inverkan på bröd : hur påverkas deg och bröd av potatisfiberns malningsgrad?

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap; Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Emma Rothman; Jakob Erlandsson; [2019]
    Nyckelord :Bread baking; difference test; dough characteristics; fiber function in bread; grind; potato fibre; staling; Brödbakning; degegenskaper; fiberfunktion i bröd; malningsgrad; potatisfiber; skillnadstest; staling;

    Sammanfattning : Introduktion: Potatisfibern utgör ca 1 % av potatisens vikt och är en restprodukt vid tillverkningen av potatisstärkelse. Idag tillsätter flera välkända livsmedelsföretag potatisfiber i sina produkter. Den främsta anledningen till detta är för att fibern kan binda vätska 7–12 gånger sin egen vikt vilket kan ge en ekonomisk fördel. LÄS MER

  4. 4. Development of a Vegan, Protein-Rich, Probiotic Beverage

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Mina Hajian; [2019]
    Nyckelord :Food technology; Livsmedelsteknologi; Technology and Engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : This project aimed to develop a vegan high-protein probiotic drink with two different tastes. The protein used should have similar quality as whey, amino acid score (AAS) 1.0. One aim was also to detect necessary processing steps. LÄS MER

  5. 5. En het potatis : En kvalitativ fallstudie om journalistikens gestaltning av mediedebatten kring fallet Mr Cool

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för medier och journalistik (MJ)

    Författare :Julia Ådemo; Moa Blixt; [2019]
    Nyckelord :Framing theory; Moral panic; Controversial topic; Mr Cool; Freedom of speech; Meta-debate; Case study; Morality;

    Sammanfattning : This paper aims to examine the different portrayals in Swedish journalism about a case with a controversial topic. The analyzed case in this study focuses on the provocative rapper Mr Cool and his song about sexual intercourse with a child and the following mediated debate about freedom of speech and morality. LÄS MER