Sökning: "price per kilogram"
Visar resultat 1 - 5 av 13 uppsatser innehållade orden price per kilogram.
1. Techno-economic analysis of large-scale production of e-methanol, via CO2- hydrogenation, in Power-to-X
Master-uppsats, Lunds universitet/Kemiteknik (CI)Sammanfattning : Global levels of carbon emissions are constantly rising causing irreversible damages to ecosystems. The heavy transport sector and the industrial sector are responsible for large amounts of the emissions on a yearly basis. LÄS MER
2. Green hydrogen production in SE4, a business case for large-scale green hydrogen in SE4
Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för energivetenskaperSammanfattning : As the greenhouse gas emissions keep on increasing the need for solutions to help reduce emissions across all sectors has never been greater. The European Union has pointed out green hydrogen as a step in increasing the sustainability of the energy sector in Europe. LÄS MER
3. Vilket pris avgör vad du handlar? : En kvantitativ jämförande studie av krympflations påverkan på försäljning
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Nationalekonomiska institutionenSammanfattning : Konsumtionsbeteende är idag en viktig undersökningspunkt för att med säkerhet kunna genomföra implementeringar av nya policys inom konsumentpolitiken. Både klassiska nationalekonomiska teorier och beteendeekonomiska teorier används för att beskriva och förutsäga dessa beteenden, men det saknas undersökningar på deras faktiska kopplingar till olika typer av prissättning. LÄS MER
4. Investeringskostnader i spannmålsanläggningar : jämförelse av olika nybyggnationer
M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Ett stort steg inom lantbruksbranschen är att bygga för att lagra spannmålen själv, istället för att skicka iväg direkt vid skörd. Detta gör det möjligt att vänta med att sälja sina varor och där av få ett bättre pris, samtidigt som det underlättar själva skördearbetet (Kasten & Dhuyvetter 1999). LÄS MER
5. Nedfrysning av nötkött – ett sätt att minska matsvinn? : Konsumenters inställning till att köpa nötkött som frysts ner dagen innan bäst före datum har passerat kopplat till food literacy.
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskapSammanfattning : Inledning: Matsvinn bidrar till en negativ klimatpåverkan och svinnet av animalier, speciellt nötkött, genererar stora mängder onödigt växthusgasutsläpp per kilo. Att minska svinnet av animalier bör prioriteras för att snabbt minska växthusgasutsläppen. LÄS MER