Sökning: "produktens nivåer"

Visar resultat 1 - 5 av 12 uppsatser innehållade orden produktens nivåer.

  1. 1. Från spill till hållbar isolering - En jämförande miljöbedömning av Diabs R-serie ur ett livscykelperspektiv

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Lunds universitet/Ekosystemteknik (CI); Lunds universitet/Miljö- och energisystem

    Författare :August Lindholm; [2018]
    Nyckelord :Livscykelanalys; miljöpåverkan; allokering; isolering; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Materialflödet som uppkommer i och med dagens nivåer av konsumtion och global handel har gjort att avfallshantering och en effektivare hushållning med jordens resurser blivit allt viktigare. Idag ligger därför stort fokus på att förebygga uppkomsten avfall eller i annat fall återanvända eller återvinna tillverkade produkter. LÄS MER

  2. 2. Ledtidsreduktion med hänsyn till kapitalbindning : Vägen mot minskad ledtid och kapitalbindning i Lantmännen Cerealias pastafabrik

    Kandidat-uppsats, KTH/Industriell produktion

    Författare :AMANDA LINDAHL; CAMILLA LEMOS; [2017]
    Nyckelord :Lead time reduction; capitalization; value stream mapping; WIP; ABC classification; Just-inTime; Ledtidsreduktion; värdeflödesanalys; kapitalbindning; PIA; ABC-klassificering; Just-in-Time;

    Sammanfattning : På grund av rådande livsmedelstrender har efterfrågan på premiumvaror, som ekologiska och kolhydratfattiga livsmedel, ökat. Trenderna sätter tryck på livsmedelsföretag att erbjuda ett brett utbud av produkter. LÄS MER

  3. 3. Ipren - Den intelligentaste värktabletten? : En studie om varumärkeslojalitet inom läkemedelsbranschen

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Institutionen för samhällsvetenskaper

    Författare :Lisa Weseth; David Beidestam; [2015]
    Nyckelord :Varumärkeslojalitet; Läkemedel; Konsumentbeteende;

    Sammanfattning : Syfte: Syftet med undersökningen är att utreda konsumenternas preferenser vid val av läkemedel och undersöka vilka variabler som kan påverka valet. Teori: Undersökningen har genomförts med koppling till teorier som berör köpbeteende, produktens nivåer, varumärkeslojalitet och hur konsumentens upplevda risk påverkar köpbeslutet. LÄS MER

  4. 4. Storage stability in a milk based UHT-beverage : effect of pH, carrageenan and storage time

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Laura Pulkkinen; [2014]
    Nyckelord :UHT-milk; carrageenan; pH; casein micelles; bright field microscopy; confocal laser scanning microscopy; transmission electron microscopy; particle size; particle concentration;

    Sammanfattning : The different characteristics of many food products, such as aroma and texture, changes during storage time and become undesirable. The reason is instabilities within the product which become prominent as the product ages. These changes in characteristics are quality losses caused by changes in the product’s intrinsic and extrinsic environment. LÄS MER

  5. 5. Ursprungsmärkning av slaktkyckling : en tillgång eller belastning för uppfödare

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and Society

    Författare :Sven Ohlson; [2013]
    Nyckelord :ursprungsmärkning; slaktkyckling; produktens nivåer; gårdsnivå; servicekoncept; varumärkesbyggande;

    Sammanfattning : Under vintern och våren 2013 rullades en livsmedelsskandal upp som innebar en stor förvirring och osäkerhet kring ursprunget och härkomsten av livsmedel. Omfattningen av fusket och vilka åtgärder som blir aktuella under längre sikt för att komma till rätta med problemet är i dagsläget under utredning. LÄS MER