Sökning: "produktion av kaffe"
Visar resultat 1 - 5 av 16 uppsatser innehållade orden produktion av kaffe.
1. Återanvändning av spillkaffe till växtnäring i form av kaffetabletter : Undersökning rörande om näringsinnehållet i kaffe kan främja gödningen av odlingsväxter
M1-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för ingenjörs- och kemivetenskaper (from 2013)Sammanfattning : I takt med att jordens befolkning ökar så ökar även efterfrågan på mat. För att odla mat i så stora mängder som krävs så behövs gödningsmedel. Ett viktigt ämne i gödningsmedel är kväve. LÄS MER
2. Effekter av land grabbing i Etiopien : En litteraturstudie med fokus på lokalbefolkningens försörjning och miljön
Kandidat-uppsats, Jönköping University/HLK, Globala studierSammanfattning : Efter finanskrisen 2007–2008 blev jordbruksmark attraktiv som en investeringsmöjlighet, vilket innebar att många utländska företag, stater eller privata investerare förvärvade storskaliga områden av odlingsbar mark. Detta fenomen, som kallas för land grabbing, är särskilt förekommande i utvecklingsländer och det globala syd. LÄS MER
3. PROVIANTEN - EN INKUBATOR FÖR DET GODA
Kandidat-uppsats, KTH/ArkitekturSammanfattning : A former industry town where the one big industry has left town. Spacial segregation and a lack of social and ecological resilience. No common ground (both litterarly and figuratively). Prognosis: double the inhabitants by 2100, to 20. LÄS MER
4. Grön, grönare, greenwashing : En kvalitativ textanalys av hur greenwashing uttrycks i förpackningsdesign
Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap (from 2013)Sammanfattning : Medan många företag ställer om till grön produktion och marknadsför dessa gröna initiativ, utnyttjar vissa företag denna trend genom greenwashing, vilseledande marknadsföring som inte håller det som lovas. Trots att greenwashing är ett allvarligt problem för samhälle, företag och individ, finns väldigt lite forskning, specifikt kring greenwashings visuella uttryck, eller executional greenwashing. LÄS MER
5. Design av kaffesump : – för en cirkulär kaffebransch
Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för designSammanfattning : Kaffesump ingår i kategorin matavfall- och svinn och varje år konsumerar hela Sverige cirka 79,7 tusen ton kaffe per år. Det innebär att enormt mycket kaffesump slängs och betraktas som avfall. Kaffesumpens innehåll är en resurs och kan utnyttjas inom flera olika områden. LÄS MER