Sökning: "produktion kyckling i sverige"

Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade orden produktion kyckling i sverige.

  1. 1. ESBL hos livsmedelsproducerande djur : riskfaktorer och förebyggande åtgärder

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Rebecka Albinsson; [2018]
    Nyckelord :ESBL; ; antibiotikaresistens; E. coli; livsmedelsproducerande djur;

    Sammanfattning : Antibiotika är ett av de viktigaste läkemedlen i dagens sjukvård, men dessvärre ses en allt mer utbredd resistensutveckling. En typ av antibiotikaresistenta bakterier är ESBL-producerande bakterier. LÄS MER

  2. 2. Köpa fryst eller färskt livsmedel : En studie om hur svinn i konsumentled påverkar energi- och klimatanalysen

    Master-uppsats, Karlstads universitet/Avdelningen för energi-, miljö- och byggteknik

    Författare :Ahmed Hasso; [2016]
    Nyckelord :Livsmedestyp; energianvändning; klimatpåverkan;

    Sammanfattning : Livsmedel beräknas vara en av de största orsakerna till energianvändningen för hushåll, vilket leder till stora mängder växthusgasutsläpp som påverkar klimatet. Livsmedel är den energiresurs som människan behöver för sitt kontinuerliga energiintag, där en svensk konsumerar 0,35 ton årligen. LÄS MER

  3. 3. How strain and production system effects chicken welfare and quality in meat : a literature review

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Författare :Sofia Wilhelmsson; [2014]
    Nyckelord :Chicken; broiler; organic; meat quality; animal welfare; genotype;

    Sammanfattning : There are several reasons why organic chicken production is scarce in Sweden. Lack of slow growing (SG) strains combined with higher production costs, lower meat-yield and uncertainty of consumers’ willingness to pay seems to be the main reasons. LÄS MER

  4. 4. Ekologisk slaktkyckling : från stallbygge till försäljning

    M1-uppsats, SLU/Rural Buildings and Animal Husbandry (until 121231)

    Författare :Carl Lindahl; Emma Olsson; [2012]
    Nyckelord :ekologisk; kyckling; stall; slakt; försäljning;

    Sammanfattning : Ekologisk kycklingproduktion är försvinnande liten jämfört med konventionell produktion. En undersökning visar att marknad och ekonomi följt av komplexa regler är det som uppfattas som ekologisk kycklings största problem. LÄS MER

  5. 5. ”Kycklingracet” : en utredning om produktion, försäljning och konsumtion av ägg och kyckling i Sverige

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Jenny Mattsson; [2009]
    Nyckelord :Värphöns; Slaktkyckling; Konsumtion; Försäljning; Produktion; Höns;

    Sammanfattning : Ägg och kycklingproduktionen i industriländerna har genomgått en stor förändring under de senaste 75 åren. Dagens specialiserade raser är långt ifrån de frigående flockarna med höns som förr fanns på gårdarna. Denna förändring var lyckad för producenterna och mattillgången för ländernas befolkning ökade (Tarver, 1986). LÄS MER