Sökning: "produktionsegenskaper"
Visar resultat 1 - 5 av 25 uppsatser innehållade ordet produktionsegenskaper.
1. Biokol i foder till värphöns och slaktkycklingar
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Inom produktionen av kyckling och ägg så är fodret den absolut största kostnaden. Ett bra foder är viktigt för att uppnå en bra produktion. Detta har medfört att lantbrukare och forskare har letat efter alternativa foderråvaror och tillsatser som kan bidra med positiva effekter på djuren för att få en högre produktion. LÄS MER
2. Genetiska faktorer som styr hornbildning hos kor
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsSammanfattning : Denna litteraturstudie sammanställer information om vilka genetiska faktorer som styr hornbildning hos kor samt hur nedärvningsprocessen för horn, scurs och kullighet fungerar. Behornade kor medför problem som högre skaderisk, ökade veterinärkostnader och aggressiva beteenden och därför avhornas kor i animalieproduktion rutinmässigt. LÄS MER
3. Comparing crossbred and purebred dairy cows for economically important traits
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsSammanfattning : The use of dairy x dairy crossbreeding as a breeding strategy has increased in Sweden, which has led to an increase of Brown Swiss, Jersey and Montbéliarde crosses. Multiple studies have been done on Montbéliarde and Jersey crossbreds in the USA but to our knowledge, no such study has been done on Swedish data. LÄS MER
4. Changes in bull breeding during the years : a comparison between 1950 and 1980/90 century
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsSammanfattning : Breeding on bulls have occurred during many decades in the same way as it has for dairy cattle. Both the sire and dams that are being used during the selection breeding have been tested through genomic selection to see their value for each trait, for the dams this has been started more recently than for the bulls. LÄS MER
5. Produktionsjämförelse av genetiskt förädlad vårtbjörk med finskt och svenskt ursprung
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Forest Ecology and ManagementSammanfattning : Genetisk förädling av ett trädslag innebär förbättring av tillväxtegenskaper och förbättring av kvalitén, det kan även leda till bättre anpassning till miljön vilket är viktigt då klimatet ändras. I Sverige har förädlingen av barrträd lett till högre avkastning av skogsproduktion, men för björk finns endast förädlat material från ett första generationens plantage i södra Sverige. LÄS MER