Sökning: "produktutveckling"

Visar resultat 16 - 20 av 1784 uppsatser innehållade ordet produktutveckling.

  1. 16. Fem stolar i en : Hur möbeltapetserarens kunskap om textil form och hantverk kan förändra upplevelsen av en stol

    Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Malmstens Linköpings universitet

    Författare :Charlotte Samuelsson; [2023]
    Nyckelord :Möbeltapetsering; design; formgivning; hållbarhet; produktutveckling; stolsöverdrag; överdrag; textil; möbelhistoria; hantverk; estetik; funktion; ergonomi; gummistolen; stolen NON; Komplot Design; Källemo;

    Sammanfattning : I detta examensarbete har jag utforskat hur möbeltapetserarens kunskap om textil formgivning och hantverk kan utnyttjas för att uppdatera produkten stolsöverdrag. Mitt mål var att formge, produktutveckla och tillverka prototyper av stolsöverdrag till stolen NON, designad av Komplot Design för Källemo. LÄS MER

  2. 17. Conceptual design and development of an off-road cargo trailer for bicycles

    Master-uppsats, Jönköping University/JTH, Industriell produktutveckling, produktion och design

    Författare :William Abdul-Rahman; Viktor Andersson; [2023]
    Nyckelord :Camping; outdoor life; off-road; cargo trailer; bicycle trailers; bike trailers; mountain biking;

    Sammanfattning : This report presents the conceptual development of an off-road cargo trailer designed for usage in conjunction with bicycles when camping. The objective of the study is to address the limitations of existing cargo trailers and thereafter create a trailer that efficiently can navigate off-road terrains while carrying various types of cargo. LÄS MER

  3. 18. Meat me in the green : En litteraturstudie om sensoriska egenskaper för veganska och vegetariska livsmedelsprodukter

    Magister-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Clara Gillow Thorsén; [2023]
    Nyckelord :Sensory meat substitutes; semantic frames; taste; flavour; texture; preference; palatibility;

    Sammanfattning : Förståelse och intresset för mat och måltid ökar explosionsartat vilket medför större krav pålivsmedelsprodukter och upplevelser av en måltid där en produkt står i centrum.Produktutvecklare och gastronomer arbetar ständigt för att producera smakfulla livsmedelsom både är klimatsmarta och uppfyller konsumenternas krav på smak. LÄS MER

  4. 19. Modularisdering som produktstrategi : Fördelar, utmaningar och kundanpassning vid utveckling av modulära produkter

    Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Felicia Abdel-Daim; Matilda Schelin; [2023]
    Nyckelord :Customization; Customer need; Modularization; Modular function deployment; Modular product architecture; Product development.; Kundanpassning; Kundbehov; Modularisering; Modular function deployment; Modulär produktarkitektur; Produktutveckling.;

    Sammanfattning : Syftet med studien var att studera fördelar samt utmaningar med att använda sig av modularisering. Vidare var syftet att undersöka hur kundens önskemål tas i beaktning vid produktutvecklingsprocessen för modulära produkter. LÄS MER

  5. 20. Konsumentcentrerad innovation – den hemliga kryddan inom livsmedelsindustrin : Hur en livsmedelsproducent kan blir mer konsumentcentrerad i sin produktutveckling

    Master-uppsats, Linköpings universitet/Industriell ekonomi

    Författare :Viktor Storsved; Oscar Säfström; [2023]
    Nyckelord :Innovation; open innovation; business model; value creation; service logic; customer centric innovation; food producer; product development; food industry; Innovation; konsumentcentrerad innovation; affärsmodell; värdeskapande; produktutveckling; livsmedelsindustrin; livsmedel; öppen innovation; producent; livsmedelsproducent;

    Sammanfattning : Matbranschen är en bransch där få stora innovationer sker. Under de senaste åren har marknaden sett en kraftig utveckling av återförsäljares egna varumärken vilka konkurrerar ut befintliga produkter från livsmedelsproducenter genom deras billigare pris. LÄS MER