Sökning: "protein chips"

Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade orden protein chips.

  1. 1. Rumen metabolism and digestibility in dairy cows offered diets with forest by-products

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Muhammad Irfan; [2022]
    Nyckelord :Dairy cows; Wood by-products; Rumen digestibility; Metabolism; Aspen tree;

    Sammanfattning : Swedish dairy industry faced a cris i s of feed shortage in summer of 2018, followed by a dry autumn. The forage shortage was severe in some regions. During that period Swedish g overnment intervened by introducing a 1. LÄS MER

  2. 2. Affinity Based Capture of Circulating Tumour Cells Using Designed Ankyrin Repeat Proteins (DARPins) in a Microfluidic System

    Master-uppsats, KTH/Proteinvetenskap

    Författare :Emil Spåre; [2021]
    Nyckelord :Designed ankyrin repeat proteins; DARPins; microfluidics; circulating tumour cells; affinity based cell capture; surface modification; Designade ankyrinupprepningsproteiner; DARPiner; mikrofluidik; cirkulerande tumörceller; affinitetsbaserad celluppfångst; ytförändring;

    Sammanfattning : Designade ankyrinupprepningsproteiner (DARPiner) är små, mycket stabila antikroppsmimetiska proteiner. I det här projektet användes anti-EpCAM-DARPiner tillsammans med mikrofluidik för att avgära om de kunde fånga upp HCT116-celler mer effektivt än anti-EpCAM-antikroppar. LÄS MER

  3. 3. Är alger framtidens snacks?

    M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Mikael Johansson; Carolin Hevelius; [2021]
    Nyckelord :Alger; sockertång; makroalger; chips; Pringles; potatis; näringsämnen; B12; stärkelse; livsmedelsteknik; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : En nyckel för att uppfylla klimatförändringsmålen är att producera mer mat från havet. Detta kan vara ett viktigt bidrag till livsmedelssystemet för jordbruket eftersom åkermarken är begränsad. Med en växande befolkning som behöver mat finns det bara inte tillräckligt med åkermark. LÄS MER

  4. 4. Ultraprocessad mat : Sambandet mellan konsumtion av ultraprocessad mat, övervikt och fetma

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Wendela Winglycke; [2019]
    Nyckelord :Ultra-processed food; processed food; overweight; obesity; BMI; NOVA; Ultraprocessad mat; processad mat; övervikt; fetma; BMI; NOVA;

    Sammanfattning : Introduktion. Ultraprocessad mat innebär industriellt producerad mat som ofta har ett lågt näringsvärde men hög energitäthet, t.ex. läsk, godis, sötsaker, chips och färdigmat. LÄS MER

  5. 5. Klimatpåverkan från snacks och sötsaker – en enkätstudie som jämför inställningen i olika miljöfrågor hos studenter inom naturvetenskap och ekonomi

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för biologi och miljö (BOM)

    Författare :Emma Lina Svensson; [2018]
    Nyckelord :Klimatpåverkan; växthusgaser; godis; läsk; koldioxidekvivalenter;

    Sammanfattning : Människan bidrar med en stor klimatpåverkan som ger upphov till bland annat klimatförändringar vilka har börjat påverka natur, djur och människor. Livsmedelsindustrin orsakar till följd av våra konsumtionsvanor stor klimatpåverkan. Många studier har visat att stor påverkan kommer från kött- och mejeriprodukter. LÄS MER