Sökning: "protein concentrate"
Visar resultat 1 - 5 av 57 uppsatser innehållade orden protein concentrate.
1. Concentration of Proteins and Decrease of Salt Content in a Hydrolyzed Fermentation Broth Using Membrane Filtration
Master-uppsats, Lunds universitet/Kemiteknik (CI)Sammanfattning : Membrane filtration was used to concentrate proteins and decrease the salt concentration in a hydrolyzed fermentation broth. The broth was a by-product from the bacterial production and extraction of polyhydroxyalkanoates (PHA), that can be used to produce biobased plastics. LÄS MER
2. Utfodring av den geriatriska hästen : en enkätstudie om hur hästägare tillgodoser näringsbehov vid åldersrelaterade tillstånd och sjukdomar
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Idag blir allt fler hästar äldre vilket kräver att deras ägare är medvetna om vad den äldre hästen har för behov. Det kräver även att de är medvetna om vilka åldersrelaterade tillstånd och sjukdomar som är vanliga hos den äldre hästen för att kunna anpassa omvårdnaden och utfodringen därefter. LÄS MER
3. Exploring the Potential Plant Proteins as Structuring Agents: Designing Plant Based Alternatives to Dairy Products
Master-uppsats, KTH/Industriell bioteknologiSammanfattning : Dagens livsmedelsindustri genomgår just nu ett skifte mot mer hållbara lösningar. Ett område som kräver större fokus är utveckling av växtbaserade substitut för kött- och mjölkprodukter. Den största utmaningen här är att utveckla produkter med näringsinnehåll, textur och smak som efterliknar de animaliska produkterna. LÄS MER
4. Development of a Semisolid Baobab-based Protein Snack
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : This thesis was done in collaboration with the department of Food Technology at LTH, Aventure AB, and Arwa Foodtech AB. The aim of the project was to develop the base for a baobab based, spoonable protein snack, comparable to quarg but free from ingredients of animal origin. LÄS MER
5. A Functionality Study of Mycoprotein
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : The mycoprotein was obtained from the company, Mycorena. The mycoprotein is a potential source of alternative protein of the animal origin used as the functional ingredients in the food industry. LÄS MER