Sökning: "protein quality"

Visar resultat 1 - 5 av 284 uppsatser innehållade orden protein quality.

  1. 1. Optimization of Solid-State Fermentation process for brown seaweed using LAB and characterization of the products

    Master-uppsats, Lunds universitet/Bioteknik (CI); Lunds universitet/Bioteknik (master)

    Författare :Sweta Singh; [2024]
    Nyckelord :lactic acid bacteria; solid-state fermentation; Alaria esculenta; Saccharina latissima; seaweed fermentation; biotechnology; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Fermentation has played a vital role in human history, offering solutions for food preservation, culinary diversity, and the creation of diverse and flavorful foods and beverages. Its importance continues today, both in traditional practices and in modern industrial applications. LÄS MER

  2. 2. Evaluation of novel climate-friendly feed for Nile tilapia in Tanzania

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Vilma Johansson; [2023]
    Nyckelord :Black soldier fly; novel fish feed; circular aquaculture; sub-Sahara aquaculture; greenhouse gas emissions; LCA; Nile tilapia;

    Sammanfattning : Tanzania is a country located in sub-Sahara Africa by the Indian Ocean. Tanzania's aquaculture sector is small but has the potential to grow. As the population grows, so does the demand for food. Nile tilapia is the most cultured fish in Tanzania due to its hardiness, fast growth and tolerance to many environmental conditions. LÄS MER

  3. 3. Gene expression editing in myeloma cell lines using CRISPR/Cas9 technique

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för medicinsk cellbiologi

    Författare :Wilma Wadman; [2023]
    Nyckelord :BMPR1A; BMPR2; bone morphogenetic protein; gene knockout; multiple myeloma;

    Sammanfattning : Multiple myeloma, or myeloma, is a bone marrow cancer which characterizes by uncontrolled proliferation of mutant plasma cells. It is a disease that claims many lives every year, mostly due to the absence of curative treatment. Finding a suitable treatment is therefor of great importance. LÄS MER

  4. 4. En hållbart intensifierad slåttervall med vitklöver : en litteratursammanställning

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production Ecology

    Författare :Johanna Forss; [2023]
    Nyckelord :etablering; kväve; skördesystem; Trifolium repens; vall; vitklöver;

    Sammanfattning : Fördelarna med att inkludera vall i växtföljden är många, till exempel kolinlagring, markförbättrande egenskaper och ogräsbekämpning. Intresset för odling av vall ökar när det finns fler avsättningsmöjligheter och ses som ett medel för att uppnå en hållbar intensifiering av odlingssystemet. LÄS MER

  5. 5. Hur näringsriktiga är hemlevererade matkassar i förhållande till näringsrekommendationer? : - En kvantitativ studie.

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Malin Grönroos; Maya Salmikivi; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : SAMMANFATTNING Användandet av matkassar ökar i välutvecklade länder, såväl som förekomsten av kostrelaterade sjukdomar såsom övervikt. Tidsbrist och mental belastning kan vara hinder för att laga hälsosam mat hemma, därav kan hemlevererade matkassar vara användbara för att möjligtvis få hem näringsrika måltider i stället för att köpa ohälsosam mat. LÄS MER