Sökning: "recipes"
Visar resultat 21 - 25 av 200 uppsatser innehållade ordet recipes.
21. EN SVÅR NÖT ATT KNÄCKA? : - En kvalitativ intervjustudie om recept i hem- och konsumentkunskap
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Historiskt har recept funnits under lång tid men har inte alltid varit nedskrivna i text. I ämnet Hem- och konsumentkunskap (HKK) ingår recept och instruktioner som en del av det centrala innehållet i läroplanen Lgr22 och något grundskoleelever ska möta i sin undervisning. LÄS MER
22. Simulation of the Filling of Epoxy in Resin Impregnated Paper Bushings : Analysis of Temperature Measurements during Filling of Epoxy and the Generation of New Filling Recipes to Avoid Cavities in the RIP Bushing
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Uppsala universitet/Avdelningen för beräkningsvetenskapSammanfattning : The goal of the project was to create a model in COMSOL Multiphysics that can simulate thefilling of resin (epoxy) in Resin Impregnated Paper (RIP) bushings. Using the model new fillingrecipes that avoid problematic double-fronts and thereby avoid the creation of cavities in thebushings should be designed. LÄS MER
23. Ingredient-based Group Recommender for Recipes (IGR2)
Master-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för data- och informationsteknikSammanfattning : The number of food recipe options in modern society is vast and growing. While often being considered positive, the abundant options also lead to the so-called paradox of choice, i.e. that more options can lead to less happiness. LÄS MER
24. Matlagning i Hem- och konsumentkunskap : En kvalitativ intervjustudie om integreringen av teori och praktik i undervisningen
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Background The teaching of Home Economics combines theory and practice. Most knowledge requirements are theoretical, but the subject includes practical cooking. The food is prepared with a purpose, which makes the food an educational tool. The student should be able to make healthy choices and gain knowledge to manage different everyday situations. LÄS MER
25. Do I care: How does the provision of information about the environmental benefits of grain legume cultivation in Sweden influence consumers?
Master-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Grain legume cultivation is promoted to be beneficial for Swedish agriculture due to grain legumes´ ability to engage in biological nitrogen fixation, function as break-crops in cereal-based cropping systems and a general increase in biodiversity. Furthermore, grain legumes are an important pillar of more sustainable diets. LÄS MER