Sökning: "recipes"

Visar resultat 21 - 25 av 200 uppsatser innehållade ordet recipes.

  1. 21. EN SVÅR NÖT ATT KNÄCKA? : - En kvalitativ intervjustudie om recept i hem- och konsumentkunskap

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Jessica Flodquist; Martina Isaksson; [2023]
    Nyckelord :didaktik; pedagogik; hem- och konsumentkunskap; recept; litteracitet;

    Sammanfattning : Bakgrund: Historiskt har recept funnits under lång tid men har inte alltid varit nedskrivna i text. I ämnet Hem- och konsumentkunskap (HKK) ingår recept och instruktioner som en del av det centrala innehållet i läroplanen Lgr22 och något grundskoleelever ska möta i sin undervisning. LÄS MER

  2. 22. Simulation of the Filling of Epoxy in Resin Impregnated Paper Bushings : Analysis of Temperature Measurements during Filling of Epoxy and the Generation of New Filling Recipes to Avoid Cavities in the RIP Bushing

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Uppsala universitet/Avdelningen för beräkningsvetenskap

    Författare :Hanna Damsgaard Falck; [2023]
    Nyckelord :Porous media; COMSOL Multiphysicis; Darcy s Law; Richard s Equation; Resin Impregnated Paper Bushings; RIP Bushings; Bushings; Transformers; Epoxy; Simulation;

    Sammanfattning : The goal of the project was to create a model in COMSOL Multiphysics that can simulate thefilling of resin (epoxy) in Resin Impregnated Paper (RIP) bushings. Using the model new fillingrecipes that avoid problematic double-fronts and thereby avoid the creation of cavities in thebushings should be designed. LÄS MER

  3. 23. Ingredient-based Group Recommender for Recipes (IGR2)

    Master-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för data- och informationsteknik

    Författare :John Lindblad; Jonas Meddeb; [2022-02-16]
    Nyckelord :recommender systems; data science; user-generated content; contentbased filtering; singular value decomposition; recipes; food; group recommender systems;

    Sammanfattning : The number of food recipe options in modern society is vast and growing. While often being considered positive, the abundant options also lead to the so-called paradox of choice, i.e. that more options can lead to less happiness. LÄS MER

  4. 24. Matlagning i Hem- och konsumentkunskap : En kvalitativ intervjustudie om integreringen av teori och praktik i undervisningen

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Emelie Brolin Johansson; Gerd Azzarri Klingström; [2022]
    Nyckelord :Hem- och konsumentkunskap; hkk; undervisning; teori; praktik; matlagning; pragmatism; learning-by-doing; kunskap i handling;

    Sammanfattning : Background The teaching of Home Economics combines theory and practice. Most knowledge requirements are theoretical, but the subject includes practical cooking. The food is prepared with a purpose, which makes the food an educational tool. The student should be able to make healthy choices and gain knowledge to manage different everyday situations. LÄS MER

  5. 25. Do I care: How does the provision of information about the environmental benefits of grain legume cultivation in Sweden influence consumers?

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Kalle Nils Valentin Köster; [2022]
    Nyckelord :Biospheric Values; Diversity; Grain Legumes; Willingness-to-pay;

    Sammanfattning : Grain legume cultivation is promoted to be beneficial for Swedish agriculture due to grain legumes´ ability to engage in biological nitrogen fixation, function as break-crops in cereal-based cropping systems and a general increase in biodiversity. Furthermore, grain legumes are an important pillar of more sustainable diets. LÄS MER