Sökning: "recipes"

Visar resultat 6 - 10 av 200 uppsatser innehållade ordet recipes.

  1. 6. Hur näringsriktiga är hemlevererade matkassar i förhållande till näringsrekommendationer? : - En kvantitativ studie.

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Malin Grönroos; Maya Salmikivi; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : SAMMANFATTNING Användandet av matkassar ökar i välutvecklade länder, såväl som förekomsten av kostrelaterade sjukdomar såsom övervikt. Tidsbrist och mental belastning kan vara hinder för att laga hälsosam mat hemma, därav kan hemlevererade matkassar vara användbara för att möjligtvis få hem näringsrika måltider i stället för att köpa ohälsosam mat. LÄS MER

  2. 7. Investigation of the impact of different sugar compositions on the moisture absorption of hard candy when exposed to a humid environment

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Gila van den Eijnde; [2023]
    Nyckelord :Hard candy; Sugar composition; Hygroscopicity; Moisture absorption; Shelf life; Product stability; Food technology; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Hard candy is hygroscopic, implying that hard candy readily absorbs moisture from the environment, resulting in adverse changes in the texture and appearance of the candy. This thesis investigates the impact of different sugar compositions on the moisture absorption of hard candy when exposed to a humid environment. LÄS MER

  3. 8. Potentiella tillsatsmaterial i betong : En studie om hur tryckhållfastheten före och efter brand skiljer sig mellan befintliga och potentiella recept

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)

    Författare :Viktor Ahlin; Mohammadullah Awaz; [2023]
    Nyckelord :Betong; tillsatsmaterial; hydrokol; biokol; potentiella tillsatsmaterial; brand; grön betong;

    Sammanfattning : Betongbranschen i Sverige står för ungefär 8 % av byggsektorns koldioxidutsläpp. Av dessa cirka 1,7 miljoner ton CO2e per år beror ungefär 90 % av utsläppen på cementtillverkningen. För att användandet av betong i framtiden ska vara lika omfattande som i dagsläget behöver koldioxidutsläppen reduceras. LÄS MER

  4. 9. Det står i receptet!! : -Svårigheter med att tolka recept i skolämnet Hem- och konsumentkunskap

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö universitet/Institutionen för samhälle, kultur och identitet (SKI)

    Författare :Peter Gustafsson; [2023]
    Nyckelord :Aritmetik; Hem- och konsumentkunskap; recept; receptlitteracitet; transfer;

    Sammanfattning : Recept förekommer ofta i undervisningen inom ämnet hem- och konsumentkunskap. Men det är inte helt utan problem som eleverna möter receptet. Det finns mycket som eleverna måste kunna för att de ska kunna använda recepten och omvandla det till en maträtt. LÄS MER

  5. 10. Sustainable Recipe Recommendation System: Evaluating the Performance of GPT Embeddings versus state-of-the-art systems

    Master-uppsats, Blekinge Tekniska Högskola/Institutionen för datavetenskap

    Författare :Jaya Shankar Bandaru; Sai Keerthi Appili; [2023]
    Nyckelord :Sustainable Recipe Recommendation; Recommendation System; GPT-embeddings; PinSage; Factorization Machines;

    Sammanfattning : Background: The demand for a sustainable lifestyle is increasing due to the need to tackle rapid climate change. One-third of carbon emissions come from the food industry; reducing emissions from this industry is crucial when fighting climate change. LÄS MER