Sökning: "restaurang arbetsmiljö"

Visar resultat 1 - 5 av 19 uppsatser innehållade orden restaurang arbetsmiljö.

  1. 1. Bullerexponering och prevention inom restaurang- och barbranschen

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för neurovetenskap och fysiologi

    Författare :Olivia Bengtsson; Ted Nyström; [2023-12-18]
    Nyckelord :Buller; Prevention; Hörselskydd; Restaurang; Bar; Enkät; Noise; Prevention; Hearing protection devices; Restaurant; Bar; Survey;

    Sammanfattning : Kort introduktion: Tidigare studier belyser problematiken med bullerexponering i kommunikativa arbeten och att preventiva åtgärder måste anpassas efter denna typ av arbetsmiljö. Syfte: Studien undersöker samband i hur arbetstagare inom restaurang- och barbranschen upplever sin ljudmiljö på arbetet och om hörselskydd är anpassade efter det kommunikativa arbetet och den aktuella ljudmiljön på arbetsplatsen. LÄS MER

  2. 2. Hospitalitybranschen? Nej tack! - Nyanser av Generation Z och deras värderingar i arbetslivet

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Linnea Henriksson; Frida Jerlin; [2023]
    Nyckelord :hospitality; generation Z; job satisfaction; leadership; work-life balance; working environment; hospitality; generation Z; arbetstillfredsställelse; ledarskap; balans mellan fritid och arbetsliv; arbetsmiljö;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 3. Utmaningar inom restaurangbranschen. En kvalitativ studie om motivation inom restaurangbranschen

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Felicia Kinnå; Jasmin Willig; [2022-08-16]
    Nyckelord :Restaurangbranschen; motivation; personalomsättning; restaurang; arbetsmiljö;

    Sammanfattning : Restaurangbranschen har en stor betydelse för samhället i Sverige, men lider samtidigt av problem gällande personalbrist och hög personalomsättning. Hög personalomsättning och branschens attraktivitet är något som kan kopplas till motivation. LÄS MER

  4. 4. ”Hur kan jag hjälpa er?” : En intervjustudie av arbetstagare verksamma i gästfrihetsindustrinoch deras upplevelse av arbetssituation och hälsa under covid-19pandemin.

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för hälsovetenskaper (HOV)

    Författare :Jenny Nilsson; [2021]
    Nyckelord :covid-19; gästfrihetsindustrin; hälsa; osäker anställning;

    Sammanfattning : Under covid-19 pandemin förlorade flertalet individer verksamma i gästfrihetsindustrin sina arbeten. Arbete i gästfrihetsindustrin under covid19 pandemin innebar ytterligare stressrelaterade faktorer för arbetstagare inom verksamheter med bar-, hotell-, och restaurang. LÄS MER

  5. 5. ”Det förtjänar man inte” : En studie om kvinnors tankar om #Metoo och upplevelser avsexuella trakasserier i restaurangkök

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Nora Bruno; Nikki Rådell; [2021]
    Nyckelord :#Metoo; sexuella trakasserier; the sex-role spillover theory; arbetsmiljö.;

    Sammanfattning : .... LÄS MER