Sökning: "restaurang ekonomi"

Visar resultat 1 - 5 av 31 uppsatser innehållade orden restaurang ekonomi.

  1. 1. Delade upplevelser och förändrade smaker : En kvantitativ studie om hur användargenererat innehåll påverkar konsumenters attityder till restauranger

    Kandidat-uppsats, Mälardalens universitet/Akademin för ekonomi, samhälle och teknik

    Författare :Malin Augustsson; Isabelle Hedberg; [2023]
    Nyckelord :User-Generated content; Brand attitude; Attitude components; Restaurant; Purchase intention; Användargenererat innehåll; Varumärkesattityd; Attitydkomponenter; Restaurang; Köpintention;

    Sammanfattning : Forskningsfråga: I vilken grad påverkar användargenererat innehåll konsumenters tre dimensioner av attityder till företag i restaurangbranschen? Syfte: Syftet med studien är att undersöka hur användargenererat innehåll påverkar konsumenters varumärkesattityder till företag inom restaurangbranschen. Resultatet av att analysera de tre dimensionerna av attityder; kognition, affektion och konation kan hjälpa företag att förstå i hur stor grad användargenererat innehåll påverkar konsumenters varumärkesattityder. LÄS MER

  2. 2. Restaurangers syn på specialkost : En intervjustudie

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Anton Hyvönen; Mårten Stomvall; [2022]
    Nyckelord :Special diet; attitude; restaurant; finances and individualization; Specialkost; attityd; restaurang; ekonomi och individualisering;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 3. Covid-19-pandemins konsekvenser på svenskt näringsliv - en Space Syntax analys

    Master-uppsats, Lunds universitet/Fastighetsvetenskap

    Författare :Sebastian Roos; August Cnattingius; [2021]
    Nyckelord :Covid-19-pandemin; Coronavirus; Konkurser; Arbetslöshet; Space Syntax; Regressionsanalys; Gränshandel; Footfall; Rörelsemönster; Detaljhandel; Restaurang; Hotell; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : I december 2019 upptäckte smittskyddsmyndigheten i Kina ett helt nytt virus som senare skulle visa sig spridas och bryta ut till en pandemi över hela världen. Viruset har sedan dess fått namnet SARS-CoV-2 och bidrar till sjukdomen Covid-19. LÄS MER

  4. 4. Småskaliga vinimportörer under kris : En studie om Systembolagets betydelse för småskaliga vinimportörers hantering av coronapandemin

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Rasmus Björn; Harald Gustafsson; [2021]
    Nyckelord :Systembolaget; Covid-19; Monopoly; Import; Wine import; Crisis; Systembolaget; Covid-19; Monopol; Import; Vinimport; Kris;

    Sammanfattning : Syftet med denna studie var att undersöka vilken betydelse Systembolagets har haft för fem småskaliga vinimportörer i Sverige under coronapandemin. Studien ville även undersöka hur coronapandemin påverkat vinimportörernas försäljning samt vilka lärdomar vinimportörerna tar med sig av coronapandemin i sitt framtida arbete. LÄS MER

  5. 5. Happy Pepper´s : Ett koncept för en snabbmats restaurang

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan i Halmstad/Akademin för ekonomi, teknik och naturvetenskap

    Författare :Samuel Nsonga; [2020]
    Nyckelord :Fast-food; vegetarianskt; Set-based Design; snabb mat; restaurang; Sverige;

    Sammanfattning : I takt med att världen förändras i varje hörn, från teknikindustrin och medicinindustrin till klimatförändringar, så förändras snabbmats industrin och människornas sätt att konsumera snabbmat. Och I takt med att den temperaturen stiger överallt i världen, nordpolen och sydpolen smälter, så ökar risken för försumning och utspädningen av den kött och kycklingberikade globala snabbmats industrin. LÄS MER