Sökning: "restaurang ekonomi"
Visar resultat 1 - 5 av 31 uppsatser innehållade orden restaurang ekonomi.
1. Delade upplevelser och förändrade smaker : En kvantitativ studie om hur användargenererat innehåll påverkar konsumenters attityder till restauranger
Kandidat-uppsats, Mälardalens universitet/Akademin för ekonomi, samhälle och teknikSammanfattning : Forskningsfråga: I vilken grad påverkar användargenererat innehåll konsumenters tre dimensioner av attityder till företag i restaurangbranschen? Syfte: Syftet med studien är att undersöka hur användargenererat innehåll påverkar konsumenters varumärkesattityder till företag inom restaurangbranschen. Resultatet av att analysera de tre dimensionerna av attityder; kognition, affektion och konation kan hjälpa företag att förstå i hur stor grad användargenererat innehåll påverkar konsumenters varumärkesattityder. LÄS MER
2. Restaurangers syn på specialkost : En intervjustudie
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
3. Covid-19-pandemins konsekvenser på svenskt näringsliv - en Space Syntax analys
Master-uppsats, Lunds universitet/FastighetsvetenskapSammanfattning : I december 2019 upptäckte smittskyddsmyndigheten i Kina ett helt nytt virus som senare skulle visa sig spridas och bryta ut till en pandemi över hela världen. Viruset har sedan dess fått namnet SARS-CoV-2 och bidrar till sjukdomen Covid-19. LÄS MER
4. Småskaliga vinimportörer under kris : En studie om Systembolagets betydelse för småskaliga vinimportörers hantering av coronapandemin
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Syftet med denna studie var att undersöka vilken betydelse Systembolagets har haft för fem småskaliga vinimportörer i Sverige under coronapandemin. Studien ville även undersöka hur coronapandemin påverkat vinimportörernas försäljning samt vilka lärdomar vinimportörerna tar med sig av coronapandemin i sitt framtida arbete. LÄS MER
5. Happy Pepper´s : Ett koncept för en snabbmats restaurang
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan i Halmstad/Akademin för ekonomi, teknik och naturvetenskapSammanfattning : I takt med att världen förändras i varje hörn, från teknikindustrin och medicinindustrin till klimatförändringar, så förändras snabbmats industrin och människornas sätt att konsumera snabbmat. Och I takt med att den temperaturen stiger överallt i världen, nordpolen och sydpolen smälter, så ökar risken för försumning och utspädningen av den kött och kycklingberikade globala snabbmats industrin. LÄS MER