Sökning: "restaurang servering"
Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser innehållade orden restaurang servering.
1. Alkoholservering till unga
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för hälsa och samhälle (HS)Sammanfattning : Alkoholkonsumtion är särskilt skadligt för unga alkoholkonsumenter och det finns ett tydligt samband mellan alkoholkonsumtion och våldsbrottslighet. Den svenska alkoholpolitiken avser därför att skydda ungdomar från alkohol, bland annat genom en åldersgräns för att serveras alkohol på restaurang. LÄS MER
2. Påverkan av koldioxidavtrycksmärkning vid val av maträtt på restaurang
Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för datavetenskap och kommunikation (CSC)Sammanfattning : Livsmedelsverkets undersökningar visar att koldioxidutsläppen relaterade till livsmedelskonsumtion utgör ungefär 25 % av genomsnittssvenskens totala miljöpåverkan vilken gör den till viktig spelpjäs i att nå upp de framtida klimatmålen. För en hållbar miljöpåverkan beräknas det genomsnittliga utsläppet per person och år ligga på ett till två ton. LÄS MER
3. Beslut om ursprung i svenska livsmedelsbutiker och på restauranger : konsumenters beslut om svenskt kött
M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Idag finns det inte ursprungsmärkning på restaurangernas måltider i samma utsträckning som i livsmedelsbutiker. Jämfört med livsmedelsbutiker där konsumenterna står inför många val och kan göra ett aktivt val att välja kött. LÄS MER
4. Mat för själen - Hare Krishnas val av och tankar om mat
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Det är vedertaget att människan äter av biologiska, individuella och kulturella skäl. Dock är det mindre känt att det även finns de som äter av andliga skäl. En av dessa grupper är Hare Krishnarörelsen. LÄS MER
5. Torsk som råvara - Köksmästares resonemang kring inköp, samt torskdebattens påverkan.
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Denna undersökning hade som syfte att undersöka vilka faktorer som påverkar köksmästare på restauranger när de köper fisk i allmänhet och torsk specifikt. Vi ville fånga dessa personers resonemang kring inköp och servering av torsk, samt hur torskdebatten påverkat dem. LÄS MER