Sökning: "restaurang struktur"
Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser innehållade orden restaurang struktur.
1. Betong i Nytt Ljus
Kandidat-uppsats, KTH/ArkitekturSammanfattning : Projektet Betong i Nytt Ljus är ett förslag på en hybridbyggnad mellan ett ”hus för folket” och en testanläggning för produktion av hållbar betong. Produktionen innebär att restprodukter från jordbruket, exempelvis havreskal, förbränns till aska som sedan fungerar som bindemedel i betong och ersätter därmed cement vilket resulterar i ett nära halverat klimatavtryck. LÄS MER
2. Lite snack och mycket verkstad : En studie om vilka verktyg som kan hjälpa restauranger att bli mer hållbara
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/FöretagsekonomiSammanfattning : Klimatkrisen är en svår utmaning som alla på planeten tillsammans måste försöka att lösa. En av de branscher som idag har en stor negativ påverkan på klimatet är restaurangbranschen där verksamheterna främst arbetar med livsmedel, vilket har påvisats bidra till en stor mängd växthusgasutsläpp. LÄS MER
3. STRUKTUREN I ETT RESTAURANGSKÖK : En kvalitativ forskning om Mintzbergs teorier i förhållande till praktiken
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolanSammanfattning : En hel del fakta saknas om hur effektiva organisationsstrukturer är uppbyggda inom kök hos restauranger då det mestadels har forskats om andra typer av företag och organisationer. Henry Mintzbergs vetenskapliga bok Structure in Fives: Designing Effective Organizations ligger till grund för detta arbete. LÄS MER
4. Fisketorget
Kandidat-uppsats, KTH/ArkitekturSammanfattning : Fisketorget skapar en mötesplats och ett rum för fiskmarknad i en urban miljö där människor kan handla fisk och få insyn i hanteringen av fisk i Stockholm. Aktiviteterna som finns vid hanteringen av fisk används aktivt flör att skapa en öppen torgmijljö där energin från fiskehanteringen ger liv åt platsen. LÄS MER
5. Balanserat styrkort på ”Hotell Stockholm”- Ett långsiktigt tänkande
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : InledningDet är viktigt att ledningen i ett företag mäter och uppmärksammar många aspekter av sin omgivning för att företaget skall bli framgångsrikt. Tanken med det balanserade styrkortet är att hela organisationen eller företaget skall kunna styras mot ett mer målinriktad beteende där styrkortet fungerar som kommunikationsmedlet. LÄS MER