Sökning: "restaurang utveckling"

Visar resultat 21 - 25 av 59 uppsatser innehållade orden restaurang utveckling.

  1. 21. Hållbarhetsarbete inom hotell : En kvalitativ studie om hur en nordisk hotellkedja arbetar med hållbar utveckling i syfte att stärka sitt varumärke

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Sofia Blom; Sujinan Rakjaroenmuang; [2017]
    Nyckelord :CSR; hospitality; sustainability; hotel; marketing strategies.;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  2. 22. Volontärers motivation att arbeta för ett aktiebolag : "Tycker du inte om pengar?"

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för ekonomi, teknik och samhälle

    Författare :Anna Karlsson; Emil Helstad; [2017]
    Nyckelord :Volontär; Motivation; Aktiebolag;

    Sammanfattning : Denna uppsats handlar om motivation hos volontärer som arbetar för ett aktiebolag. Studien är genomförd med en kvalitativ ansats då ett specifikt fall har studerats. Fallstudien har skett inom organisationen STUK där den största delen av arbetskraften består av volontärer. LÄS MER

  3. 23. Restaurangers förhållningssätt till hållbar matkonsumtion : En studie av restauranger på KTH campus med tonvikt på animaliska livsmedel

    Kandidat-uppsats, KTH/Industriell ekologi

    Författare :Elin Axelsson; Mikaela Jennerot; [2017]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Dagens livsmedelproduktion står för uppemot 30 % av världens totala växthusgasutsläpp. Den grad av klimatpåfrestning ett livsmedel har beror på olika faktorer som t ex produktionsmetod och transport, där tidigare forskning visat på att animaliska produkter är de livsmedel som har störst klimatavtryck. LÄS MER

  4. 24. En kasse kunskap : En kvantitativ enkätstudie om ICAs vegetariska matkassetjänst, utveckling av matlagningskunskap och attityd till vegetarisk mat.

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolan

    Författare :Jesper Eriksson; Anneli Hedlund; [2017]
    Nyckelord :kunskap; Matkasse; matlagning; vegetariskt; köttkonsumtion;

    Sammanfattning : Att minska köttkonsumtionen är ett steg att dämpa klimatförändringarna. För att gå över till en mer växtbaserad kost behövs mer kunskap om vegetarisk matlagning. Kunskapen om matlagning har dock minskat över tid, en orsak till detta anses vara tidsbristen som finns i samhället. LÄS MER

  5. 25. Utformning och implementering av en webbapplikation med god navigerbarhet

    Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Institutionen för datavetenskap

    Författare :David Cerny; Erik Andersson; Fredrik Arve; Linus Falk; Johan Hergart; John Andrée Lidquist; Rikard Serebrink; Tim Waldenbäck; [2017]
    Nyckelord :Navigability; web application; user centered developement;

    Sammanfattning : According to a study made at Linköping University, there are few options besides self-catered food and buying food at a restaurant. According to the same survey, a majority of the students seek further options in the market. A proposed solution, tested here, is to develop a platform for selling and buying homemade food through a web application. LÄS MER