Sökning: "restaurang"

Visar resultat 1 - 5 av 860 uppsatser innehållade ordet restaurang.

  1. 1. Bullerexponering och prevention inom restaurang- och barbranschen

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för neurovetenskap och fysiologi

    Författare :Olivia Bengtsson; Ted Nyström; [2023-12-18]
    Nyckelord :Buller; Prevention; Hörselskydd; Restaurang; Bar; Enkät; Noise; Prevention; Hearing protection devices; Restaurant; Bar; Survey;

    Sammanfattning : Kort introduktion: Tidigare studier belyser problematiken med bullerexponering i kommunikativa arbeten och att preventiva åtgärder måste anpassas efter denna typ av arbetsmiljö. Syfte: Studien undersöker samband i hur arbetstagare inom restaurang- och barbranschen upplever sin ljudmiljö på arbetet och om hörselskydd är anpassade efter det kommunikativa arbetet och den aktuella ljudmiljön på arbetsplatsen. LÄS MER

  2. 2. Insamlingskärl till återanvändbara matförpackningar

    M1-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för teknik och samhälle (TS)

    Författare :Mark Landberg; Lina Johansson; [2023]
    Nyckelord :Transportkärl; Produktutveckling;

    Sammanfattning : Miljömedvetenhet leder till förändringar runt om i samhället, företag gör dyraomställningar för att kunna följa dessa trender. Transporter sker i större utsträckning idag med fordon drivna med fossila bränslen vilket ofta inte följermiljömål. LÄS MER

  3. 3. Rekommendationers påverkan på konsumentbeteende : En kvantitativ studie av jämförelse mellan expert- och hållbarhetsrekommendationer inom livsmedelsbranschen

    Magister-uppsats, Karlstads universitet/Handelshögskolan (from 2013)

    Författare :Oscar Karlsson; Ludwig Ziegler; [2023]
    Nyckelord :Recommendations; Consumer Behavior; Decision-making Process; Congruence; Green Marketing; Authority; Rekommendationer; Konsumentbeteende; Beslutsprocess; Kongruens; Grön marknadsföring; Auktoritet;

    Sammanfattning : Previous research indicates that recommendations generally have a positive impact on consumer consumption, however, studies have primarily focused on industries such as film, dining and wine. This study examines the effects of various types of recommendations on consumer behavior within the food industry, where purchases tend to be routine and characterized by automated decision-making processes. LÄS MER

  4. 4. Meat me in the green : En litteraturstudie om sensoriska egenskaper för veganska och vegetariska livsmedelsprodukter

    Magister-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Clara Gillow Thorsén; [2023]
    Nyckelord :Sensory meat substitutes; semantic frames; taste; flavour; texture; preference; palatibility;

    Sammanfattning : Förståelse och intresset för mat och måltid ökar explosionsartat vilket medför större krav pålivsmedelsprodukter och upplevelser av en måltid där en produkt står i centrum.Produktutvecklare och gastronomer arbetar ständigt för att producera smakfulla livsmedelsom både är klimatsmarta och uppfyller konsumenternas krav på smak. LÄS MER

  5. 5. Behovet av revision i små privata aktiebolag : En kvalitativ studie

    Magister-uppsats, Karlstads universitet/Handelshögskolan (from 2013)

    Författare :Joudi Nahas Mouhandes; Fredy Handola; [2023]
    Nyckelord :Audit; auditor; accounting consultant; small limited companies; audit requirement; voluntary audit; Revision; revisor; redovisningskonsult; små aktiebolag; revisionsplikt; frivillig revision;

    Sammanfattning : Från 2010 kan små privata aktiebolag i Sverige välja att inte ha revisor. Syftet var att minska kostnader och stärka tillväxt. Cirka 60% av företagen valde bort revisionen, framför allt i kontantintensiva branscher som restaurang och taxi. LÄS MER