Sökning: "restaurang"

Visar resultat 1 - 5 av 718 uppsatser innehållade ordet restaurang.

  1. 1. Franchising

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Anja Sulkvist; [2020-04-16]
    Nyckelord :Franchising; koncept; FAMM; Restaurang; Måltid;

    Sammanfattning : Kandidatuppsats 15 hpProgram: Kostekonomprogrammet med inriktning i ledarskapHt: 2019Handledare: Cecilia Magnusson Sporre och Hillevi PrellExaminator: Christina Berg.... LÄS MER

  2. 2. Från Östgötaslätten till matupplevelse : En kvalitativ studie av värdekedjan mellan producent, grossist och restaurang på en lokal marknad

    Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/FöretagsekonomiLinköpings universitet/Filosofiska fakulteten; Linköpings universitet/FöretagsekonomiLinköpings universitet/Filosofiska fakulteten

    Författare :Emma Gunnarsson Folkegård; Sebastian Olivares; [2020]
    Nyckelord :Valuechain; locally produced raw materials; local market; wholesale; added value; value-creating; producers; Värdekedja; lokalt producerade råvaror; lokal marknad; grossist; mervärde; värdeskapande; producent;

    Sammanfattning : Restaurangutläggen har ökat sedan 2010 och efterfrågan på lokalt producerad mat har ökat allt mer senaste tiden, vars syfte inte längre enbart syftar till att mätta idag. Trender har lett till att mervärden inom mat såsom kvalité, hållbarhet och ursprung efterfrågas, varpå restauranger har anpassat sig till detta för att skapa en matupplevelse. LÄS MER

  3. 3. Lönsamhetens rötter : Värdet av mänskliga resurser

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan; Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Linnéa Björk; Felicia Pettersson; [2020]
    Nyckelord :Employer branding; Human capital; turn over; Service profit chain; soft skills.;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  4. 4. Viljan att förstå terroir : Explorativ studie av begreppets ursprung till dess vidare användning

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan; Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Anna Berg Grimstad; Emil Eriksson; [2020]
    Nyckelord :Terroir; estetiska logiker; ontologi; vinmarknad; savoir faire; kvalitativ metod; vin;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  5. 5. FAMM i vården : En kvalitativ studie av måltiden vid Sveriges universitetssjukhus

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Christofer Mannerstråle; [2020]
    Nyckelord :Måltid; Vården; Måltidsmodellen; FAMM; Måltidsupplevelse;

    Sammanfattning : .... LÄS MER