Sökning: "restaurangbransch"
Visar resultat 1 - 5 av 13 uppsatser innehållade ordet restaurangbransch.
1. "[...] Ju mer man jobbar, ju bättre är man" : En kvalitativ undersökning om rättigheter till vila och betald ledighet i restaurangbranschen
Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för hälsa och välfärdSammanfattning : Den här studien undersöker huruvida anställda i restaurangbranschen har kännedom och möjlighet att nyttja sina rättigheter. Studien har genomförts med ett medarbetarperspektiv. En kvalitativ undersökning genomfördes med hjälp av semistrukturerade intervjuer. LÄS MER
2. Sustainability in the restaurant industry : The contribution of cloud kitchens
Magister-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)Sammanfattning : Sustainability is a ubiquitous concept to define as its character is pluridimensional. There is an exigency to address sustainability in the three dimensions of environment, economy, and society within a resource-demanding sector such as the restaurant industry. LÄS MER
3. Det finns snart ingen arbetssituation kvar : En kvalitativ studie av krögares arbetssituation under Covid-19 pandemin
Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Institutionen för beteendevetenskap och lärandeSammanfattning : Syftet med denna studie har varit att öka kunskapen om krögares arbetssituation samt upplevelser av den samma. Vi har undersökt hur krögare har upplevt sin arbetssituation från pandemins början våren 2020 till idag. LÄS MER
4. Covid-19 vs besöksnäringen – En studie om hur en pandemi lamslagit Göteborgs restaurangbransch
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : Bakgrund och problem: Under vintern 2019 upptäcktes ett nytt coronavirus som snabbt spred sig runt om i världen. Det klassades som en pandemi och företag tvingades att snabbt anpassa sig för att förhindra smittspridning och för att dämpa negativa effekter på ekonomin. LÄS MER
5. Handhygien inom restaurangbranschen
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : The result from this study shows that it exists a lack of knowledge about the microorganisms our hands get in touch with every day in the restaurant business. The restaurant personal know that there are microorganisms but they do not know much about them. LÄS MER