Sökning: "restaurangbranschen corona"

Hittade 5 uppsatser innehållade orden restaurangbranschen corona.

  1. 1. Ledarskap under coronakrisen inom restaurangbranschen

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi; Högskolan i Borås/Akademin för polisiärt arbete

    Författare :Nicoline Hofbauer; Clara Varlet; Lina Jönsson; [2021]
    Nyckelord :Leadership. Coronavirus. Management in crisis. Leadership in crisis. Crisis Management. The restaurant industry.; Ledarskap. Coronavirus. Management i kris. Ledarskap i kris. Krishantering. Restaurangbranschen.;

    Sammanfattning : Covid-19 pandemin har haft stor påverkan på vårt samhälle. I Sverige är restaurangbranschenen av de branscherna som har drabbats värst. Vid en kris som denna krävs det att ledare agerar för att se till att deras organisation kan överleva. En ledare kan påverka organisationen inom alla aspekter, allt från ekonomi till personalhantering. LÄS MER

  2. 2. "Vi håller i håller ut men det hjälper inte" : En studie om tre svenska restaurangägares upplevelser av coronapandemins konsekvenser

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Elin Enqvist; [2021]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Pandemin har påverkat världen under 2020 och speciellt restaurangbranschen har varit i fokus för restriktioner. Svenska restaurangägare har varit upprörda kring hur de blivit påverkade av statens agerande och vilka konsekvenser det fått för deras verksamheter. LÄS MER

  3. 3. Coronapandemins påverkan på restaurangbranschen : En kvalitativ studie som förklarar hur coronapandemin påverkat restauranger.

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för ekonomistyrning och logistik (ELO)

    Författare :Amanda Jonsson; Rebecka Arvidsson; [2021]
    Nyckelord :Ekonomi och näringsliv; Företagsekonomi;

    Sammanfattning : Coronapandemin har slagit hårt världen över och smittar fortfarande mängder med människor dagligen. Länder har behövt anpassa sig och implementerat restriktioner som befolkningen behövt följa för att få kontroll på smittspridningen. Sverige är inget undantag i detta. LÄS MER

  4. 4. Restaurangbranschen under hot av en pandemi - Är ledningen redo? : En kvalitativ studie om Corona krisen i Malmö och dess påverkan på restaurangbranschen och dess ledning

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för organisation och entreprenörskap (OE)

    Författare :Carl Gustafsson; Nicolas Arriagada; Jonas Lundqvist; [2020]
    Nyckelord :Kris; krishantering; ledning; ledarskap; ledarskap under kris; kommunikation; kriskommunikation;

    Sammanfattning : Syfte:Syftet med denna studie är att öka förståelsen för hur ledarskapet inom restauranger i Malmö har använt sig av krishantering före och under Corona krisen. Metod:Semistrukturerade intervjuer har genomförts med sex olika respondenter inom ledningen från olika restauranger i Malmö Kommun. LÄS MER

  5. 5. Att Arbeta i Restaurangbranschen under Covid-19-Pandemin – Stress, Välbefinnande och Coping

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för psykologi

    Författare :Ulf Palmblad; [2020]
    Nyckelord :Covid-19. restauranganställd; stress; coping; psykiskt välbefinnande; restaurant staff; psychological well-being; Social Sciences;

    Sammanfattning : Denna studie syftar till att undersöka hur restaurangpersonal upplevde stress och psykiskt välbefinnande samt i vilken grad positiv förväntan påverkade dessa faktorer inom loppet av Coronakrisen under april 2020. Vidare undersöktes om det fanns köns- eller åldersrelaterade skillnader avseende stress och välbefinnande. LÄS MER