Sökning: "restaurangbranschen i framtiden"
Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade orden restaurangbranschen i framtiden.
1. Hur fungerar systemet med indexreglerade hyresavtal i en höginflationsmiljö?
Master-uppsats, Lunds universitet/FastighetsvetenskapSammanfattning : Under det senaste året har indexreglerad hyra diskuterats intensivt i media. Hyresgäster är upprörda över stora hyresökningar samtidigt som fastighetsägare drabbas av ökade kostnader. Syftet med studien är att studera hur väl systemet för indexreglerade lokalhyresavtal fungerar i en höginflationsmiljö. LÄS MER
2. Att leda genom en pandemi : En kvalitativ studie om hur ledarskapet hos chefer inom restaurangbranschen påverkats av covid-19 och vad de lärt sig av erfarenheten.
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för pedagogik och lärande (PEL)Sammanfattning : Syftet med studien var att undersöka vilka utmaningar covid-19 pandemin inneburit för restaurangchefers ledarskap, hur de anpassat sitt ledarskap efter situationen samt vad de lärt sig av erfarenheten och hur de tror att deras ledarskap kommer att se ut i framtiden. I studien tillämpades en kvalitativ metod med ett hermeneutiskt antagande där semistrukturerade intervjuer med fem respondenter användes för att samla in data. LÄS MER
3. "Stänga igen eller hålla öppet" : En fallstudie om anpassningsstrategier i restaurangbranschen under kris
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för organisation och entreprenörskap (OE)Sammanfattning : Syftet med den här studien är att fördjupa förståelsen för hanteringen av de nya restriktionerna i restaurangbranschen under covid-19 krisen samt att genom detta bidra med ökad kunskap om hur anpassningsstrategier praktiseras. Den ledande frågeställningen för uppsatsen lyder “Hur har företag inom kategorin Lunch- och kvällsrestauranger hanterat restriktionerna inom tillsynsvägledningen som har uppstått under covid-19 krisen?”. LÄS MER
4. Covid-19 vs besöksnäringen – En studie om hur en pandemi lamslagit Göteborgs restaurangbransch
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : Bakgrund och problem: Under vintern 2019 upptäcktes ett nytt coronavirus som snabbt spred sig runt om i världen. Det klassades som en pandemi och företag tvingades att snabbt anpassa sig för att förhindra smittspridning och för att dämpa negativa effekter på ekonomin. LÄS MER
5. Fina fisken : Krögares erfarenheter av etiskt märkt fisk & hållbarhet i haven
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolanSammanfattning : Den stora konsumtionen förväntas öka i framtiden då befolkningen ökar. Livsmedelskonsumtionen står för en fjärdedel av alla utsläpp i Sverige och en del i detta finns restaurangmåltiderna. LÄS MER