Sökning: "restaurangbranschen i framtiden"

Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade orden restaurangbranschen i framtiden.

  1. 1. Hur fungerar systemet med indexreglerade hyresavtal i en höginflationsmiljö?

    Master-uppsats, Lunds universitet/Fastighetsvetenskap

    Författare :Linn Falk; Angelica Järpedal; [2023]
    Nyckelord :Indexreglerade hyresavtal; KPI; Inflation; Fastighetsägare; Hyresgäster; Kommersiella fastigheter; Lokaler; Uppsägningar; Vakanser; Konkurser; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Under det senaste året har indexreglerad hyra diskuterats intensivt i media. Hyresgäster är upprörda över stora hyresökningar samtidigt som fastighetsägare drabbas av ökade kostnader. Syftet med studien är att studera hur väl systemet för indexreglerade lokalhyresavtal fungerar i en höginflationsmiljö. LÄS MER

  2. 2. Att leda genom en pandemi : En kvalitativ studie om hur ledarskapet hos chefer inom restaurangbranschen påverkats av covid-19 och vad de lärt sig av erfarenheten.

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för pedagogik och lärande (PEL)

    Författare :Saga Lundquist; Philip Nordström; [2022]
    Nyckelord :Ledarskap; chef; covid-19; lärande; restaurangbranschen; ledarskap i kris.;

    Sammanfattning : Syftet med studien var att undersöka vilka utmaningar covid-19 pandemin inneburit för restaurangchefers ledarskap, hur de anpassat sitt ledarskap efter situationen samt vad de lärt sig av erfarenheten och hur de tror att deras ledarskap kommer att se ut i framtiden. I studien tillämpades en kvalitativ metod med ett hermeneutiskt antagande där semistrukturerade intervjuer med fem respondenter användes för att samla in data. LÄS MER

  3. 3. "Stänga igen eller hålla öppet" : En fallstudie om anpassningsstrategier i restaurangbranschen under kris

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för organisation och entreprenörskap (OE)

    Författare :Hanna Roos; Oscar Starck; Mikail Özyildirim; [2021]
    Nyckelord :Kris; Anpassningsstrategier; Restauranger; Covid-19;

    Sammanfattning : Syftet med den här studien är att fördjupa förståelsen för hanteringen av de nya restriktionerna i restaurangbranschen under covid-19 krisen samt att genom detta bidra med ökad kunskap om hur anpassningsstrategier praktiseras. Den ledande frågeställningen för uppsatsen lyder “Hur har företag inom kategorin Lunch- och kvällsrestauranger hanterat restriktionerna inom tillsynsvägledningen som har uppstått under covid-19 krisen?”. LÄS MER

  4. 4. Covid-19 vs besöksnäringen – En studie om hur en pandemi lamslagit Göteborgs restaurangbransch

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Felicia Axelin; Juliana Nieminen; [2020-07-09]
    Nyckelord :Ekonomistyrning; krishantering; restaurangbranschen; covid-19; narrativ metod;

    Sammanfattning : Bakgrund och problem: Under vintern 2019 upptäcktes ett nytt coronavirus som snabbt spred sig runt om i världen. Det klassades som en pandemi och företag tvingades att snabbt anpassa sig för att förhindra smittspridning och för att dämpa negativa effekter på ekonomin. LÄS MER

  5. 5. Fina fisken : Krögares erfarenheter av etiskt märkt fisk & hållbarhet i haven

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolan

    Författare :Angelica Fridlund; Susanna Strömberg; [2019]
    Nyckelord :Sustainability; Chef; Costumer; Restaurant; Hållbarhet; Kock; Konsument; Restaurang;

    Sammanfattning : Den stora konsumtionen förväntas öka i framtiden då befolkningen ökar. Livsmedelskonsumtionen står för en fjärdedel av alla utsläpp i Sverige och en del i detta finns restaurangmåltiderna. LÄS MER