Sökning: "restaurangbranschen"
Visar resultat 16 - 20 av 260 uppsatser innehållade ordet restaurangbranschen.
16. ”En kvalitativ studie om servitrisens självkänsla och emotioner inom restaurangbranschen”
Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för hälsovetenskaperSammanfattning : Inom restaurangbranschen finns det krav och normer för hur en servitris ska bemöta restaurangens gäster. Dessa krav ingår i arbetsrollen och påverkar servitrisens emotioner och självkänsla, vilket skapar en emotionell belastning för servitriserna. LÄS MER
17. Matsvinn och design
Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för naturvetenskap, design och hållbar utveckling (2023-)Sammanfattning : All produktion av mat orsakar växthusutsläpp, därför är det väsentligt att de livsmedel som inhandlas också konsumeras (Jordbruksverket, 2021). Livsmedelskonsumtion behöver vara hållbar utifrån en ekonomisk, social och miljömässig aspekt. LÄS MER
18. Vad styr rekrytering i restaurangbranschen? : En kvalitativ undersökning om hur rekryteringsstrategier används inom fine- dining segmentet
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
19. Krishantering inom familjeföretag : En kvalitativ studie om hur små familjeägda restauranger hanterat covid-19 krisen
Magister-uppsats, Södertörns högskola/Institutionen för samhällsvetenskaperSammanfattning : Background: A crisis can be defined as a circumstance or event that threatens a company's performance and indicates the need to take action within the company to prevent potential losses. Companies and industries are affected by crises in different ways, and the nature of the crisis can also affect performance. LÄS MER
20. Behövs licens för livsmedelssäkerhet - En fallstudie om behovet av livsmedelslicens inom restaurangbranschen
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC); Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : Despite available training in food safety, regular inspections from the authorities and strict laws and regulations, the number of suspected food poisoning is estimated at 500,000 cases per year in Sweden (Norling, 1994). Since the 1990s, there have been discussions about introducing a "mandatory food driver's license" to improve food safety in Sweden. LÄS MER