Sökning: "restaurangchefer"
Visar resultat 1 - 5 av 16 uppsatser innehållade ordet restaurangchefer.
1. Restaurangchefers waste managementarbete : En kvalitativ studie om varför restaurangchefer inom familjeägda SMEs väljer att arbeta med waste management
Master-uppsats, Örebro universitet/Handelshögskolan vid Örebro UniversitetSammanfattning : .... LÄS MER
2. Att motivera anställda i en detaljstyrd verksamhet : En kvalitativ studie om mellanchefer i en snabbmatskedja.
Kandidat-uppsats, Luleå tekniska universitet/Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälleSammanfattning : Detaljstyrda branscher har länge präglats av hög personalomsättning och ett sätt att minska den är att ha motiverade anställda. Mellanchefen som har en viktig position i företaget har ett ansvar och kan påverka hur motiverad en anställd känner sig. LÄS MER
3. Det framgångsrika ledarskapet - Att skapa resilienta restauranger under Covid-19
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : Pandemin Covid-19 har inte lämnat någon oberörd, restaurangbranschen likaså. Sveriges krögare har under det senaste året bedrivit sina verksamheter under restriktioner och förutsättningar som tidigare hade uppfattats som omöjliga. LÄS MER
4. Ledare utan plan : Uppgift- och relationsorienterat ledarskap inomrestaurangbranschen under coronapandemin.
Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för handel och företagandeSammanfattning : Studien handlar om att skapa förståelse kring huruvida restaurangchefer är i högre grad uppgifts- eller relationsorienterade i sitt ledarskap samt hur de hanterat corona pandemin. Studien har tagit utgångspunkt i insamling av empirisk data, för att vidare analysera materialet med hjälp av den teoretiska referensramen. LÄS MER
5. Matens betydelse för ekologisk hållbarhet : en kvalitativ studie om restaurangchefers attityder och tillämpningar kring att servera måltider utifrån ett ekologiskt hållbarhetsperspektiv
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för hälsovetenskapSammanfattning : Utifrån ett folkhälso- och samhällsperspektiv är livsmedelsproduktionen den största orsaken till globala miljöförändringar och även en riskfaktor för ohälsa. Samtidigt är kost en grundläggande bestämningsfaktor för hälsa. LÄS MER