Sökning: "restauranger påverkan corona"

Hittade 3 uppsatser innehållade orden restauranger påverkan corona.

  1. 1. Är det möjligt att förbereda sig inför en oförutsägbar kris? : En kvalitativ studie om Coronakrisens påverkan på krishanteringen inom restauranger och nattklubbar

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Magdalena Haussner; Sebastian Larsen; [2022]
    Nyckelord :Covid; crisis management; restaurants; nightclubs; leadership; Uppsala; corona; pandemic; virus; innovation; identity creation; external communication; internal communication; Mitroff; cost-effectiveness; risk minimisation; five stage process; signal detection; preparation; prevention; containment; damage limitation; recovery; learning; Covid; kris; krishantering; restauranger; nattklubbar; ledarskap; Uppsala; corona; pandemi; virus; innovation; identitetsskapande; extern kommunikation; intern kommunikation; Mitroff; kostnadseffektivitet; riskminimering; femstegsprocessen; signaldetektering; förebyggande; förberedelser; begränsning; inneslutning; återhämtning; inlärning;

    Sammanfattning : År 2019 var början av den pandemi som drabbade svenska restauranger och nattklubbar i hög grad på grund av de restriktioner som infördes i landet. Denna uppsats har ämnat undersöka hur krishanteringen inom dessa branscher i Uppsala har påverkats som följd av Covid-19. LÄS MER

  2. 2. Coronapandemins påverkan på restaurangbranschen : En kvalitativ studie som förklarar hur coronapandemin påverkat restauranger.

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för ekonomistyrning och logistik (ELO)

    Författare :Amanda Jonsson; Rebecka Arvidsson; [2021]
    Nyckelord :Ekonomi och näringsliv; Företagsekonomi;

    Sammanfattning : Coronapandemin har slagit hårt världen över och smittar fortfarande mängder med människor dagligen. Länder har behövt anpassa sig och implementerat restriktioner som befolkningen behövt följa för att få kontroll på smittspridningen. Sverige är inget undantag i detta. LÄS MER

  3. 3. Restaurangbranschen under hot av en pandemi - Är ledningen redo? : En kvalitativ studie om Corona krisen i Malmö och dess påverkan på restaurangbranschen och dess ledning

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för organisation och entreprenörskap (OE)

    Författare :Carl Gustafsson; Nicolas Arriagada; Jonas Lundqvist; [2020]
    Nyckelord :Kris; krishantering; ledning; ledarskap; ledarskap under kris; kommunikation; kriskommunikation;

    Sammanfattning : Syfte:Syftet med denna studie är att öka förståelsen för hur ledarskapet inom restauranger i Malmö har använt sig av krishantering före och under Corona krisen. Metod:Semistrukturerade intervjuer har genomförts med sex olika respondenter inom ledningen från olika restauranger i Malmö Kommun. LÄS MER