Sökning: "restaurangmoms"
Hittade 4 uppsatser innehållade ordet restaurangmoms.
1. Sänkt restaurangmoms : Hur många jobb skapades?
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för nationalekonomi och statistik (NS)Sammanfattning : År 2012 sänktes momsen på restaurang- och cateringverksamhet från 25 % till 12 %. Huvudsyftet med denna sänkning var att öka sysselsättningen i restaurangbranschen. Liknande momssänkningar har tidigare gjort på flera håll i övriga Europa. LÄS MER
2. En sänkt restaurangmoms : En effektiv åtgärd för ökad sysselsättning?
Kandidat-uppsats, Nationalekonomiska institutionenSammanfattning : Den 1 januari 2012 sänktes den svenska mervärdesskatten på restaurang- och cateringtjänster med 13 procentenheter. Liknande åtgärder genomfördes i Frankrike 2009 samt i Belgien och Finland 2010. Det främsta politiska syftet med momssänkningarna har uppgetts vara den positiva effekten på sysselsättningen. LÄS MER
3. Agenda-setting, policyprocess & Kingdon : – En studie av restaurangmomsen
Kandidat-uppsats, Institutionen för samhällsvetenskaper, SVSammanfattning : What attribute affects salience on a political agenda? How come some reforms are implemented while others are not? These are essential and central questions for our society. Our society, our democracy and our everyday life are dependent of these factors; communication is the condition. LÄS MER
4. Momsigt gott! : En undersökning av de nuvarande effekterna av den sänkta restaurangmomsen
Magister-uppsats, Institutionen för ekonomi och företagandeSammanfattning : När den svenska regeringen beslöt sig för att sänka restaurangmomsen den 1 januari 2012, gjordes det för att stimulera restaurangbranschen att sänka priserna på måltiderna, nyanställa och eliminera svartjobb. Vid en sänkning av momsen frigörs kapital, ett extra ekonomiskt utrymme, som för företagen blir en tillgång som de själva får avgöra hur det kommer disponeras. LÄS MER