Sökning: "riskanalys dricksvatten"
Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser innehållade orden riskanalys dricksvatten.
1. Occurrence of organic micropollutants and hormones in Swedish surface water
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Uppsala universitet/Institutionen för geovetenskaperSammanfattning : The occurrence and source distribution of organic micropollutants (OMPs) have been investigated in Swedish surface waters, in 23 rivers connected to the lakes Vänern, Vättern and Mälaren, 3 Wastewater treatment plants (WWTPs) and 3 Drinking water plants (DWTPs) located in the middle of Sweden was sampled. Compounds such as pharmaceuticals, industrial chemicals, pesticides, personal care products, hormones, Per- and polyflouroalkyl substances (PFASs), isoflavones, stimulants and parabens were selected. LÄS MER
2. Kan dagvatten förorena vattentäkten i Hurva?
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : Groundwater is one of our most important natural resources. Therefore, it is important to monitor the groundwater and to protect it from pollution. At Hurva, southern Sweden, the local drinking water is produced by groundwater extraction. LÄS MER
3. Analys av dricksvattenproducenters faro- och riskidentifiering - förbises alarmerande miljögifter i råvatten?
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : This study examines drinking water producer’s performance of hazard and risk analyses and how they take emerging chemicals into account. The high-profile cases in 2011-2013 with PFOS contaminating drinking water in Kallinge, Botkyrka and Uppsala highlighted the problem of emerging chemicals in sources of drinking water. LÄS MER
4. Mikrobiell riskanalys för ökat ytvattenintag åt Håbo kommun
Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för geovetenskaperSammanfattning : Håbo kommun har tillstånd att ta ut 5 500 kubikmeter vatten från Mälaren per dag som medeltal över ett år. Då befolkningsmängden i Håbo kommun förväntas stiga kommer staden snart behöva ett nytt, utökat tillstånd att ta mer vatten från Mälaren. LÄS MER
5. Mikrobiologisk riskanalys för dricksvattenrening vid Görvälnverket
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Uppsala universitet/Institutionen för geovetenskaperSammanfattning : Enligt dricksvattenföreskrifterna framtagna av Livsmedelsverket (SLVFS 2001:30), ska ett dricksvatten vara ”hälsosamt och rent” vilket avser att det är ”fritt från mikroorganismer, parasiter och ämnen i sådana antal eller halter att de kan utgöra en fara för människors hälsa”. WHO (2008) bedömer att den största hälsorisken kopplad till dricksvatten är sjukdomsutbrott orsakade av vattenburna patogener och har satt gränsvärdet på den årliga risken för sjukdom till 1/1000 personer. LÄS MER