Sökning: "riskfylld mat"

Hittade 2 uppsatser innehållade orden riskfylld mat.

  1. 1. Egenkontroll i livsmedelsbranschen utifrån verksamheternas perspektiv : en kvalitativ studie

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Gustav Jönsson; Hanna Lindhé; [2014]
    Nyckelord :self-monitoring; food hygiene; laws on food safety; hygiene education; food risk; food inspection; egenkontroll; livsmedelshygien; livsmedelslagstiftning; hygienutbildning; riskfylld mat; livsmedelskontroll;

    Sammanfattning : Verksamhetsutövare inom livsmedelsbranschen har ett ansvarar för att den mat som producerats är säker. År 2009 gjordes ändringar i den svenska livsmedelslagen där bland annat kraven försvann på att verksamhetsutövare måste ha skriftliga rutiner och dokumentation (Lindblad, Westöö, Lindqvist, Hjertqvist & Andersson, 2009). LÄS MER

  2. 2. Rawfood, lågtempererade eller semitillagade livsmedel : orsak till problem med livsmedelssäkerhet på restauranger

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Microbiology

    Författare :Tomas Larsson; [2012]
    Nyckelord :rå-mat; lågtempererad mat; köttfärs; EHEC; parasiter;

    Sammanfattning : Background Rawfood och livsmedel tillagade på ett skonsamt sätt vid låga temperaturer har de senaste åren blivit populärt att servera på många restauranger. Dessa nya trender och tillagningssätt skapar nya risker från råvaror som livsmedelsverksamheter och myndigheter måste ta ställning ur i ett livsmedelshygieniskt perspektiv. LÄS MER