Sökning: "rumen protein degradation"
Visar resultat 1 - 5 av 12 uppsatser innehållade orden rumen protein degradation.
1. Exploration of ways to utilize wheat chaff through fungal substrate conversion : a base for animal feed or substrate for cultivation of edible mushrooms
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The shift towards a more sustainable food system emphasises a need for increased circularity and valorisation of available resources. Chaff constitutes one of three main fractions obtained upon harvest of certain crops, during which it is generally discarded on the field. LÄS MER
2. Faktorer som påverkar proteinnedbrytning och kväveeffektivitet hos mjölkkor
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Svenska mjölkkor utfodras idag med en stor andel protein för att upprätthålla en hög mjölkproduktion. Protein är ett viktigt näringsämne som bland annat stimulerar syntes av mjölk. För att säkerställa en hög mjölkavkastning finns det en risk att mjölkkon överutfodras med protein som inte kan utnyttjas. LÄS MER
3. Markers in rumen gases for protein degradation in dairy cows
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Tillförsel av kväve och fosfor i överskott till naturen leder till övergödning. En stor del av överskottet härstammar från lantbruket vilket leder till att kraven på lantbrukaren blir större. Att överutfodra korna är något man vill undvika då foderkostnaden är en av de större på gården. LÄS MER
4. Vallfodrets råprotein till mjölkkor : hur råproteinet används bäst
M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Eftersom vi i Sverige har svårt att näringsförsörja våra kor med inhemskt odlat protein är det intressant att utnyttja råproteinet i vallfodret så effektivt som möjligt. Denna litteraturstudie gör vi för att påvisa möjligheten för lantbrukare att påverka kons utnyttjande av proteinet i vallfodret. LÄS MER
5. Proteinkvalitet och biogena aminer i ensilage – effekt på mjölkkors hälsa & foderintag
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : The aim of this paper was to explain protein degradation in silage and protein quality and biogenic amines in silage and their effects on the health of the dairy cows. After harvest-ing, the plant proteases degrade the proteins in the plant. The protein degrades to different fractions with different digestibilites in the rumen. LÄS MER