Sökning: "samma mat"

Visar resultat 1 - 5 av 228 uppsatser innehållade orden samma mat.

  1. 1. Meal planning intervention to maximise usage of ingredients in domestic households

    Master-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)

    Författare :Maria Omarsdottir; [2023]
    Nyckelord :Food sustainability; Meal planning; Interaction design; Research through Design; Human computer interaction; Domestic waste; Mat hållbarhet; Måltidsplanering; Interaktionsdesign; Forskning genom design; Människa-datorinteraktion; Hushållsavfall;

    Sammanfattning : Att ta itu med hållbarhet i livsmedel och minska livsmedelsindustrins miljöpåverkan har avgörande betydelse. Inom detta sammanhang har måltidsplanering framstått som en betydande faktor som påverkar matbeteendet och bidrar till att minska hushållsavfallet. LÄS MER

  2. 2. Sanatorium som modern institution : En komparativ  fallstudie av sanatoriet i Arvika udner 1940-talet

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet

    Författare :Elin Olsson; [2023]
    Nyckelord :Tuberkulos; BMI; ålder; kön; klass;

    Sammanfattning : Syftet med den här uppsatsen har varit att undersöka vem som behandlades för tuberkulos vid sanatoriet i Arvika 1940–1949 genom att titta på ålder, kön och klass. Sanatorier som vårdplats undersöktes genom att titta på patienters BMI-värden innan och efter sanatorievården för att se matkonsumtionen hos patienterna. LÄS MER

  3. 3. REKO: A mobile application to help producers and consumers to more easily sell and buy locally produced goods

    Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Medie- och Informationsteknik; Linköpings universitet/Tekniska fakulteten

    Författare :Linnéa Brolin; Felicia Lindman; [2023]
    Nyckelord :UX; UX-design; gränssnitt; design; prototyp; applikation; mobilapplikation; REKO-ring; grafisk design och kommunikation;

    Sammanfattning : Intresset för närproducerad mat har under Ã¥ren ökat sÃ¥väl i Sverige som i andra länder. Konsumenter vill ha mer information kring vad de äter och det ställs högre förväntningar pÃ¥ att maten ska ha producerats energisnÃ¥lt, ha liten miljöpÃ¥verkan, vara hälsosam, och lokalproducerad. LÄS MER

  4. 4. Den mexikanska matens resa : En kvalitativ studie om hur den mexikanska maten spred sig till och inom Sverige samt hur den har förändrats på vägen

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Kulturgeografiska institutionen

    Författare :Helena Renström; [2023]
    Nyckelord :Texmex; Santa Maria; diffusion; översättningsmodellen; tacos;

    Sammanfattning : Uppsatsen syftar till att undersöka hur och varför den mexikanska maten spred sig till och inom Sverige samt hur den svenska kulturen förändrat maten i och med resan hit. Detta görs med hjälp av en nutida historisk fallstudie där två olika typer av branscher inom samma område, det vill säga texmex-mat, undersöks. LÄS MER

  5. 5. Minskning av matsvinn i hushållen: olika analysmetoder, liknande resultat : en litteraturstudie

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Cristina Randelin; [2023]
    Nyckelord :livsmedelsavfall; matavfall; konsument; livsmedelskedjan; hållbarhet;

    Sammanfattning : Minskning av matsvinn är ett av delmålen i FN:s Agenda 2030, en handlingsplan för omställning till ett hållbart samhälle. Globalt ska matsvinnet halveras per person i butik och konsumentled och minskas längs hela livsmedelskedjan till år 2030. LÄS MER