Sökning: "sanna lindberg slu"
Hittade 2 uppsatser innehållade orden sanna lindberg slu.
1. Lägre förvaringstemperatur för kylda livsmedel : en väg mot ökad hållbarhet och minskat matsvinn i butiker?
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Matsvinn är ett aktuellt problem som behöver minskas i alla led av livsmedelsked-jan. Varje år slängs ungefär en miljon ton mat i Sverige, varav butiks- och grossist-led står för ca 70 000 ton. Förlängd hållbarhet skulle kunna vara en väg mot ett minskat svinn. LÄS MER
2. Mjölkproduktion – kvalitetssäkring från gård till mejeri samt möjliga risker för konsumenten
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Kvalitetssäkringssystem används i livsmedelsproduktionen för att identifiera och kontrollera de potentiella faror som kan påverka slutproduktens kvalité och säker-het. I produktionen av pastöriserad dryckesmjölk är Hazard Analysis Critical Con-trol Point (HACCP) ett väl etablerat redskap som används för att eliminera de mi-krobiella, kemiska och fysikaliska risker som kan drabba mjölk. LÄS MER