Avancerad sökning
Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.
1. Saponiner i ärta : biosyntes av soyasaponiner och dess genetiska mekanismer i ärtväxter
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Sammanfattning : Efterfrågan på proteinrika vegetabiliska livsmedel ökar och intresse finns från både konsument, politiker och industri att använda svenskodlade råvaror i större utsträckning. Ärta (Pisum sativum L. LÄS MER
2. Utfodringsstrategier för minskade metanutsläpp från enterisk fermentering hos mjölkkor
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Agricultural Research for Northern SwedenSammanfattning : Metan är en potent växthusgas som delvis produceras under fermentering i våmmen på idisslare. Utsläppen av metan från enterisk fermentering står idag för en betydande andel av utsläppen från hela jordbrukssektorn. LÄS MER
3. Svensk quinoa : svensk quinoaodling och dess egenskaper som alternativ gröda
M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Quinoa är idag känd som en gröda riklig på protein. Att befolkningsmängden i världen växer gör att vi står inför en utmaning att kunna producera mat till en stor grupp av människor. Sverige har som känt bra mark att kunna odla på och detta måste utnyttjas. LÄS MER
4. Quinoa – en framtida gröda i Sverige?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production EcologySammanfattning : Quinoa är en gröda som länge nyttjats av ursprungsbefolkningen i Sydamerika, men som under senare år vuxit i popularitet världen över. Detta har främst att göra med de mycket näringsrika quinoafröna som anses ha goda effekter på hälsan hos människor. LÄS MER
5. Yerba maté - en hälsodryck
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Yerba maté är en dryck som förekommer mycket i Sydamerika, framförallt i Argentina, där den årliga genomsnittskonsumtionen ligger på 6,24 kg torrvikt per person, och den anses vara landets nationaldryck. Yerba maté består av blad från Ilex paraguariensis och är en växt som ursprungligen blev upptäckt av Guaraní-indianerna från Paraguay, Brasilien och Argentina. LÄS MER