Sökning: "sensorik"

Visar resultat 1 - 5 av 48 uppsatser innehållade ordet sensorik.

  1. 1. Baljväxter i skolmåltider?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Erika Dahlberg; Elizabeth Getachew; Aling Persson; [2020-11-09]
    Nyckelord :Acceptans; baljväxter; hälsa; hållbarhet; sensorik;

    Sammanfattning : Kandidatuppsats 15 hpProgram: Kostekonomi med inriktning mot ledarskapNivå: GrundnivåHandledare: Mia PrimExaminator: Cecilia Magnusson SporreAntal sidor: 68 (inklusive bilagor)Termin/år: Vt2020.... LÄS MER

  2. 2. En undersökning av baobabfruktens teknologiska och sensoriska egenskaper vid såstillverkning

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Avdelningen för mat- och måltidsvetenskap

    Författare :Sebastian Andersson; [2020]
    Nyckelord :Baobab; emulsion; sauce; sensory; consumer analysis; Baobab; emulsion; sås; sensorik; konsumenttest;

    Sammanfattning : Undersökningens målsättning var att utveckla en sås baserad på torkat baobabfruktkött. Baobab är ett träd som främst växer i Afrika och både fruktköttet, kärnorna, bladen och barken kan användas som livsmedel eller örtmedicin. Frukten har ett högt näringsinnehåll av både makronutrienter och mikronutrienter. LÄS MER

  3. 3. Nymalet kaffe vs Färdigmalet kaffe : En sensorisk analys

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan; Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Jonathan Grozaj; Emil Johansson; [2020]
    Nyckelord :kaffe; sensorik; Konsumenttest; sensoriska egenskaper;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  4. 4. Kan röda alger ersätta gelatin och ägg i vit chokladmousse? : En jämförande studie om vegetabiliska och animaliska konsistensgivare

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Mikaela Håkansson; [2020]
    Nyckelord :konsistens; sensorik; produktutveckling; dessert; vegetarisk;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  5. 5. Sensorisk optimering av en musselsoppa för äldre konsumenter i Europa : ett delarbete i utvecklingen av hållbara rätter från havet

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Maja Rosengren; [2020]
    Nyckelord :Mussels; nutrition; sensory; conservation; elderly; Musslor; näringsvärde; sensorik; konservering; äldre;

    Sammanfattning : Färdiglagade måltider för specifika målgrupper ställer höga krav på både utseende av maten och förpackningsalternativ så råvaror tillagas så bästa och mest näringsrika vis.  Detta arbete studerar skillnaden i smak och textur mellan två olika konserveringsmetoder av en färdiglagad musselsoppa genom att förpacka i en mikrovågsförpackning och en ångförpackning. LÄS MER