Sökning: "shake-flask"
Visar resultat 1 - 5 av 17 uppsatser innehållade ordet shake-flask.
1. Geobacillus 7349 – A new potential biosurfactant producing microorganism
Master-uppsats, Lunds universitet/Bioteknik (master); Lunds universitet/Bioteknik (CI)Sammanfattning : The main aim of this master project is to find out whether strain Geobacillus 7349 can produce biosurfactant during their growth by extraction and characterization of the product. The other goal is to optimize the cultivation condition of the strain. LÄS MER
2. Optimization of sterilization method for cultivation of filamentous fungi on lemon waste
M1-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : Consumption of citrus fruits and citrus juice production creates wastes, which could be valorized by using it for cultivating fungi. Before cultivation, the medium needs to be sterilized though autoclavation. Larger volumes used when autoclaving requires longer heating cycles and therefore runs the risk of degrading the medium to a greater extent. LÄS MER
3. Production, Purification, and Characterization of wood substrates and Galactose oxidase enzyme
Master-uppsats, KTH/Industriell bioteknologiSammanfattning : Trä är den bästa förnyelsebara källan för att producera många produkter på grund av dess biokompatibla och biologiskt nedbrytbara natur. Träets biomassa har en motstridig natur mot enzymatisk uppgradering. LÄS MER
4. Scale-down modelling of the upstream process for production of Affibody® Molecules
Master-uppsats, KTH/ProteinvetenskapSammanfattning : I detta projekt har uttrycket av Affibodymolekyler i bioreaktorer av olika volymetriska skalor jämförts för att fastställa om ett tillförlitligt samband mellan de olika bioreaktorernas prestanda kan etableras för att möjliggöra utvecklingen av en nedskalad produktionsmodell för Affibodymolekyler. Baslinjen för jämförelsen i denna studie har varit en enliters- stirred tank reactor (STR) som de andra (mindre) bioreaktorernas prestanda jämfördes med. LÄS MER
5. Utveckling av läderliknande material från svampbiomassa : Odlingsförhållanden och effekter av garvning före och efter skörd
M1-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : Det slängs bröd i svenska matvarubutiker i Sverige samtidigt som läderproduktion är miljöförstörande. För att mildra miljöpåverkan av konventionell lädertillverkning och matsvinn i matvarubutiker odlades filamentös svamp på brödrester för att användas som ett miljövänligt alternativ till animaliskt läder. LÄS MER