Avancerad sökning
Visar resultat 1 - 5 av 17 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.
1. Klinisk och subklinisk ketos hos mjölkkor : enkätstudie bland KetosKoll-användare
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Energibehovet hos kor runt kalvning är skiftande, vilket kan skapa problem med energibalansen om det inte tas i beaktning. Ett förlängt förlopp av negativ energibalans kan leda till ett tillstånd som kallas ketos. LÄS MER
2. Sinperiodens inverkan på nästkommande laktation : hur vanliga produktionssjukdomar kan förbyggas
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : I takt med att avkastningen hos mjölkkor ökat på grund av förbättrade avelsstrategier och bättre management har också produktionssjukdomarna fortsatt vara närvarande, framför allt vid tiden runt kalvning. Vid denna tid är kon extra utsatt på grund av att hon ofta drabbas av negativ energibalans vilket kan leda till fysiologiska och biokemiska förändringar i kroppen. LÄS MER
3. Feeding of dry cows : a good start on the lactation
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : At parturition, it is a critical period and an increased risk of the cow being affected by metabolic diseases. The dry period is therefore a preparation for both parturition and the coming lactation. Today's feeding recommendations for dry cows are debated and advisors express that a clearer guideline is needed. LÄS MER
4. Våm-pH hos mjölkkor : jämförelse av mättekniker och pH-förändring i samband med foderintag
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Våmmens pH hos mjölkkor varierar under dygnet och mikroberna i våmmen behöver ett pH mellan 6-6,5 för att fungera optimalt. Normalt hålls våm-pH stabilt genom att kon absorberar flyktiga fettsyror (VFA) till blodet och den viktigaste mekanismen är saliven vilket har en buffringsförmåga då den innehåller bikarbonat och vätefosfatjoner. LÄS MER
5. The cow eye : function and effect of light on milk yield
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : The purpose of this review was to study the cow’s eye physiology, focusing on how light affects the cow’s milk yield. It has been shown in studies that more hours of light per day (16 hours of light a day, as opposed to about 9-12 hours of light a day), increases milk yield for dairy cows. LÄS MER