Sökning: "sista förbrukningsdag"
Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden sista förbrukningsdag.
1. Hållbarhetsprediktion av kött genom tillämpning av temperatursensorer
Master-uppsats, Lunds universitet/FörpackningslogistikSammanfattning : .... LÄS MER
2. Möjligheter till minskat matsvinn i Sverige – En risk-nyttoanalys av att sälja ut charkprodukter efter passerat bäst före-datum
Master-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för Riskhantering och Samhällssäkerhet; Lunds universitet/Riskhantering (CI)Sammanfattning : Unnecessary food waste in Sweden is approximately 1,2 billion kilograms each year and this has consequences for both the environment and resources. The purpose of this project is to investigate if it is possible to reduce the unnecessary food waste, by selling cured meat products to a lower price in supermarkets, after the expired date but at the same time take people’s health into account. LÄS MER
3. Matsvinn i butik - hur påverkar livsmedelslagstiftningen?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Stora mängder livsmedel kastas i onödan och det sker i flera led i distributionsked-jan. Från primärproduktion till slutkonsument slängs mat av olika anledningar. Det är i hemmet mest mat kastats men även i tidigare led kastas betydliga mängder. LÄS MER
4. Livsmedelsmärkning : En studie om konsumenters läsande av och förtroende för obligatorisk livsmedelsinformation.
Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund Svensk media uppmärksammade i början av 2000-talet brott mot livsmedelslagstiftningen inom både Sverige och andra länder i Europeiska unionen. Köttbedrägerier och fusk med ursprungsmärkning hade förekommit. LÄS MER
5. Datummärkning av livsmedel : till nytta för producenter, handlare och konsumenter?
Magister-uppsats, SLU/Dept. of MicrobiologySammanfattning : Varje dag förloras stora mängder livsmedel och dessa förluster sker i alla steg från jordbruket till konsumenternas hushåll. En av orsakerna till att mat går förlorad är att produkten börjar närma sig sitt bäst- föredatum. LÄS MER