Sökning: "självförsörjningsgrad"
Visar resultat 6 - 10 av 35 uppsatser innehållade ordet självförsörjningsgrad.
6. Möjligheterna att skapa resiliens inom livsmedelsproduktionen : En analys av Gävleborgs utvecklingsmöjligheter med livsmedelsproducenters perspektiv
Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/MiljövetenskapSammanfattning : Sveriges självförsörjningsgrad av livsmedel har minskat från 75 procent på 90-talet fram till dagens 50 procent, samtidigt minskar landets åkermarker och jordbruksföretagen avvecklas. Sommaren 2018 var en av de varmaste sommarperioder som uppmätts, ett år där en stor del av Sverige drabbades av torka. LÄS MER
7. Application and Optimization of an Energy Hub Concept for an Eco-Industrial Park Development Project : A Case Study at Tofte Industrial Park, Norway
Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)Sammanfattning : The concept of “eco-industrial parks” have been defined to facilitate circular and sustainable use of resources in industrial locations. The term encompasses industrial parks where there is significant focus on energy efficiency, residual heat utilization, industrial symbioses and renewable energy sources. LÄS MER
8. Skolmenyers klimatavtryck i Norrbotten och Skåne – lokala livsmedel, kretslopp, resiliens och biologisk mångfald
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknikSammanfattning : Vi behöver minska vår klimatpåverkan och matens bidrag är betydande. Livsmedelssektorn står för nära en tredjedel av växthusgasutsläppen globalt. Det nationella arbetet med att minska matens klimatpåverkan sammanfattas i den nationella livsmedelsstrategin. LÄS MER
9. Går det att öka graden av självförsörjning? : en jämförelsestudie mellan svensk nötkötts- och spannmålsproduktion
Master-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Ett omtalat uttryck är LRF:s (Lantbrukarnas riksförbund) påstående om att ”varannan tugga i Sverige är importerad”. Det innebär att Sveriges totala självförsörjningsgrad uppgår till 50 procent och landet är därmed beroende av importhandel. Svensk nötköttsproduktion har en stor betydelse för jordbrukets uthållighet. LÄS MER
10. Fårkött i det offentliga köket
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik (kandidat); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTHSammanfattning : Syftet med detta arbete är att se om det är möjligt att servera fårkött i de offentliga köken och vilka vinster det kan ge. Årligen inhandlas livsmedel för cirka 10 miljarder kronor till de offentliga köken. LÄS MER