Sökning: "sjuksköterska nutrition"

Visar resultat 16 - 20 av 65 uppsatser innehållade orden sjuksköterska nutrition.

  1. 16. Artificiell nutrition och hydrering till patienter i det terminala skedet : En litteraturstudie om sjuksköterskors medverkan i beslutsprocessen.

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för hälsa och välfärd

    Författare :Mickaela Pettersson; Elin Svensson; [2020]
    Nyckelord :ANH; decision-making process; nurse; participation; terminal; ANH; beslutsprocessen; medverkan; sjuksköterska; terminal;

    Sammanfattning : Bakgrund: Beslutet om artificiell nutrition och hydrering (ANH) i det terminala skedet har länge varit ett högaktuellt ämne världen över. Sjuksköterskan är den i vårdteamet som står närmast patienten, identifierar dess behov och initierar en behandling med ANH. LÄS MER

  2. 17. Personers erfarenhet av att leva med bensår : En litteraturstudie

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för hälso- och vårdvetenskap (HV)

    Författare :Merima Hajic; Camilla Petersson; [2019]
    Nyckelord :Erfarenhet; Bensår; Smärta; Social isolering; Personcentrerad omvårdnad;

    Sammanfattning : Bakgrund:Det är i huvudsak äldre som drabbas av svårläkta bensår som en komplikation till andra bakomliggande sjukdomar. Vanliga behandlingar vid bensår är kompressionsbehandling, sårbehandling samt nutrition och livsstilsförändringar i samråd med sjuksköterska. LÄS MER

  3. 18. KOL-patienters nutrition och sjuksköterskans omvårdnadsåtgärder : en litteraturöversikt

    Kandidat-uppsats, Högskolan Dalarna/Omvårdnad

    Författare :Erika Bygg; Ellinor Morelius; [2019]
    Nyckelord :COPD; chronic obstructive pulmonary disease; literature review; malnutrition; nurse care.; KOL; kroniskt obstruktiv lungsjukdom; litteraturöversikt; malnutrition; omvårdnadsåtgärder.;

    Sammanfattning : Bakgrund: Malnutrition är vanligt hos patienter med kroniskt obstruktiv lungsjukdom (KOL). Malnutrition hos patienter med KOL kan orsaka nedsatt immunförsvar, ökad dyspné, minskad livskvalité samt att KOL-sjukdomen riskerar att öka i allvarlighetsgrad samt ha ett snabbare sjukdomsförlopp. LÄS MER

  4. 19. ERFARENHETER AV FETMA, HÄLSA OCH VÄLBEFINNANDE HOS INDIVIDER MED OBESITAS - EN LITTERATURSTUDIE

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för hälsa och samhälle (HS)

    Författare :My Bengtsson; Fanny Ingelsson; [2019]
    Nyckelord :Fetma; Hälsa; Kvalitativ design; litteraturstudie; Obesitas; Personcentrerad vård; Välbefinnande; Övervikt;

    Sammanfattning : Bakgrund: Allt fler lever med övervikt eller fetma, i Sverige beräknas ungefär hälften av denvuxna befolkningen ha någon form av övervikt. Situationen är likartad globalt sett. Att levamed fetma eller övervikt innebär en risk att drabbas av flera olika sjukdomar och försämrathälsotillstånd. LÄS MER

  5. 20. Att behandlas med parenteral nutrition i hemmet : En litteraturstudie ur ett patientperspektiv

    Kandidat-uppsats, Mälardalens högskola/Akademin för hälsa, vård och välfärd

    Författare :Kristina Fält; Jennifer Brown; [2019]
    Nyckelord :Adaptation; Home healthcare; Nurse; Patient; Anpassning; Hemsjukvård; Patient; Sjuksköterska;

    Sammanfattning : Background: The treatment with parenteral nutrition is used when the nutritional needs can’t be satisfied by enteral nutrition. To eat and drink can be valuable activities that fulfills biological, social, psychological and culturally needs. LÄS MER