Sökning: "sjuksköterska nutrition"
Visar resultat 21 - 25 av 65 uppsatser innehållade orden sjuksköterska nutrition.
21. Omvårdnadsdokumentation kring nutrition hos geriatriska patienter : En kartläggningsstudie
Kandidat-uppsats,Sammanfattning : Bakgrund: Malnutrition hos geriatriska patienter är vanligt och ger negativa hälsoeffekter som genererar ökade vårdbehov. Sjuksköterskor har en nyckelfunktion i behandlingen. Syfte: Syftet var att kartlägga omvårdnadsdokumentationen kring nutrition hos geriatriska patienter på ett länssjukhus. LÄS MER
22. Att vårda patienter med malnutrition : En litteraturöversikt
Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för hälsa och lärandeSammanfattning : Bakgrund: Malnutrition innebär en obalans mellan näring och energi som går till vävnaderna och det befintliga behovet. Med åldern ändras de fysiologiska funktionerna i kroppen som har en betydelse för intaget av mat och vätska. LÄS MER
23. ORALA NUTRITIVA ÅTGÄRDERS EFFEKT PÅ LÄKNINGSPROCESSEN VID TRYCKSÅR - EN LITTERATURSTUDIE
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för hälsa och samhälle (HS)Sammanfattning : Bakgrund: Trycksår är en komplikation som bidrar till ökat lidande för patienter, därav behövs en strukturerad behandlingsstrategi för trycksår. Efter forskning inom ämnesområdet har det blivit konstaterat att nutritionen har en påverkan på sårläkningsprocessen. LÄS MER
24. Måltidssituation för patienten på kirurgisk vårdavdelning. : En fokuserad etnografisk studie
Magister-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Patienter som har genomgått kirurgi i tarmen har ofta svårt att komma igång att äta den första postoperativa tiden, trots att tarmfunktionen har återkommit. Ett malnutritionstillstånd med negativ påverkan för kroppen att motstå sjukdom och komplikationer kan uppstå och leda till fördröjd återhämtning och förlängd vårdtid. LÄS MER
25. Vedertagna metoder som främjar viktnedgång hosvuxna med fetma och övervikt : - En litteraturöversikt
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan Dalarna/OmvårdnadSammanfattning : Bakgrund: Övervikt och fetma är ett ökande problem i världen. Det finns idag flertalet faktorer som bidrar till att befolkningen blir överviktig, som bland annat en ökad tillgång till onyttig mat med hög fetthalt och en stillasittande livsstil. LÄS MER