Sökning: "sked"

Visar resultat 1 - 5 av 12 uppsatser innehållade ordet sked.

  1. 1. DRY POWDER FOR INHALATION - INFLUENCE OF MIXING PROCESS AND ADDITION OF MAGNESIUM STEARATE

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Love Ivarsson; [2023]
    Nyckelord :inhalation; drug delivery; pulmonary drug delivery; API; FPF; FPD; DD; Turbula; Diosna; mixing energy; mixing time; mixing speed; pharmaceutical technology; Medicine and Health Sciences;

    Sammanfattning : For efficient treatment of many diseases of the lung, it is beneficial to deliver the medicine to the respiratory tract directly. This ensures a rapid response since it can enter the bloodstream directly through the alveolar epithelium. Consequently, also decreases systemic effects due to the local treatment. LÄS MER

  2. 2. Product Design for Outdoor Cooking : Applying design work to develop a set of cooking utensils for Trangia stove kitchens

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle

    Författare :Elin Mikaelsdotter; Andreas Skogqvist; [2022]
    Nyckelord :Stove kitchens; Cooking utensils; Outdoor cooking; Product Design; Design Thinking; Human centered design; Industrial Design Engineering; Stormkök; Matlagningsredskap; Utomhusmatlagning; Produktdesign; Design thinking; Människocentrerad design; Teknisk design;

    Sammanfattning : Trangia AB is a company located in Trångsviken, Sweden. They produce outdoor cooking equipment. Trangia have a large amount of users around Scandinavia and Germany but also a significant amount in Japan. LÄS MER

  3. 3. Ätverktyg för alla : Utforskandet av matkulturer som ledde till ätverktyg

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för industriell ekonomi, industridesign och maskinteknik

    Författare :Hugo Netinder; [2021]
    Nyckelord :Ätverktyg; Bestick; Ätpinnar; Matkultur; Kultur; Mathistoria; Produktdesign; Social hållbarhet;

    Sammanfattning : Inom alla kulturer äter vi med bestick, ätpinnar eller med händerna. Under historiens gång har ätverktygen följt med människan genom dess utveckling (Kelly Scott, 2018). Under den moderna tiden i människans historia har matkulturer blivit alltmer lidande av den industrialism som råder. LÄS MER

  4. 4. Produktutveckling av ett friluftsbestick : Framtagande av nytt produktkoncept åt Trangia AB

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Avdelningen för kvalitets- och maskinteknik

    Författare :Viktoria Silverdahl; [2018]
    Nyckelord :Outdoor cutlery; spork; aluminum; sustainable product development; Jämtland; Friluftsbestick; spork; aluminium; hållbar produktutveckling; Jämtland;

    Sammanfattning : Det familjeägda   friluftsvarumärket Trangia är inne i en förändringsfas. Deras nya målsättning   är att fördubbla företagets omsättning på 5 år med bibehållen lönsamhet för   att säkra företagets fortsatta tillväxt. LÄS MER

  5. 5. Computational spoon shape optimization for use by patients with motor impairments

    Master-uppsats, KTH/Skolan för datavetenskap och kommunikation (CSC); KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)

    Författare :Martin Mossler Rockström; [2018]
    Nyckelord :optimisation; spoon; utensils; disability aids; shape adaptation; visualisation; optimering; sked; bestick; hjälpmedel; formanpassning; visualisering;

    Sammanfattning : This thesis investigates whether the shape of eating utensils can be optimized using computational methods. This is done by creating a system to do so for a specific case, spoons, and see if any insurmountable problems are encountered. LÄS MER